Maassluis heeft ‘tweede’ Govert van Wijnkade

Algemeen
De stootkussens worden bevestigd aan de nieuwe steiger.
De stootkussens worden bevestigd aan de nieuwe steiger. (Foto: Scouting KD)

In samenwerking met gemeente Maassluis en Hoogheemraadschap van Delfland is de kademuur verbeterd bij Scouting Karel Doormangroep.

Hierdoor kunnen de zeilboten van Scouting weer veilig aanmeren. Het project is gefinancierd met diverse donaties en gerealiseerd met behulp van aannemers en vrijwilligers van Scouting.

De kademuur en steiger waren de laatste jaren duidelijk aan vervanging toe. De muur van de kade was aan het verzakken. Scouting heeft plannen gemaakt om de kademuur duurzaam te herstellen. Dit is mede mogelijk gemaakt door donaties van het Deltaport donatiefonds en de Govert van Wijnstichting. De aannemer van de kade heeft voor scouting nieuwe steigers aangebracht waardoor de scouts weer veilig kunnen aanleggen. Als dank voor de donaties draagt de kade nu toepasselijk het naambordje ‘Govert van Wijnkade’. 

Scouting KD

Scouting Karel Doormangroep in Maasluis heeft zijn onderkomen aan de Boonervliet, onderaan bij het gemaal de Zaayer. De waterscouts varen met hun zeilboten naar de Foppenplas en Bommeer om hier allerlei activiteiten op het water te beleven. Hier leren ze zeilen, roeien of spelen ze spannende spelen. Scouting is blij dat de samenwerking met bovengenoemde partijen goed is verlopen en kijkt ernaar uit om lang plezier te hebben van de kade. 

Kijk voor meer informatie over Scouting Karel Doormangroep op scoutingkd.nl of breng een bezoek aan Kids aan de Vlieten in het Stadshart van Maassluis op zaterdag 20 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. 

De tweede 'Govert van Wijnkade' bij Scouting Maassluis.