Bob van Rutten is coördinator Horeca & Facilitair bij Theater Koningshof.
Bob van Rutten is coördinator Horeca & Facilitair bij Theater Koningshof. (Foto: PR)

Parklif/ve Festival van start gegaan in het park achter Theater Koningshof

Algemeen

Na een prachtige, zonovergoten kerkdienst in de openlucht op 7 augustus is Parklif/ve Festival op maandag 8 augustus officieel van start gegaan. Tot en met zondag 14 augustus kun je in het park achter Theater Koningshof genieten van allerlei culturele activiteiten. 

Bob van Rutten is coördinator Horeca & Facilitair bij Theater Koningshof en is verantwoordelijk voor de horeca en faciliteiten van Parklif/ve Festival. Samen met Marjan de Groot, manager Publiciteit, Projecten en Programmering bij Theater Koningshof en met ondersteuning van Team Publiciteit heeft hij Parklif/ve Festival dit jaar georganiseerd.

Jong talent en gevestigde namen

De aftrap van het festival werd op maandagochtend verzorgd door het Jeugdtheaterhuis Maassluis en Samen Randstad. En dat betekende een park vol blije kinderen! Sommigen leerden in een natuurworkshop alles over de bij, anderen zijn begonnen met het maken van een eigen mini-voorstelling. Op dinsdag voerden ze hun voorstelling op in de tent waar zaterdag Guido Weijers op het podium staat. 

Het idee voor Parklif/ve Festival ontstond in de coronatijd. “Vorig jaar konden we binnen niet veel organiseren, maar buiten was meer mogelijk,” zo vertelt Bob. “Achter ons theater hebben we een park waar we meer gebruik van wilden maken. Eén plus één werd al gauw samen twee. De eerste editie van Parklif/ve Festival was een enorm succes. Daarom vonden we het dit jaar hoog tijd voor een tweede editie!”

Superlekker weer en leuke activiteiten

Na drie weken gesloten te zijn geweest in verband met de zomervakantie, kijkt Bob er ontzettend naar uit om weer publiek te mogen ontvangen. “Het wordt super lekker weer, de buitenbar staat klaar… Wat wil je nog meer? Ja, leuke activiteiten misschien. En die hebben we natuurlijk ook! Het programma zit bomvol jeugdactiviteiten met waterpret, knutselactiviteiten, een natuurworkshop, dansworkshops, theaterworkshops en voorstellingen. En natuurlijk is er ook voor volwassenen genoeg te doen en te zien. Guido Weijers, Arjan Kleton, een Lazy Sunday met markt, muziek en picknick… Wij kijken er enorm naar uit kom jullie te ontvangen!” 

Parklif/ve Festival is t/m zondag 14 augustus te bezoeken in het park achter Theater Koningshof. Elke dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. “Voor sommige activiteiten moet je een kaartje kopen, voor andere activiteiten niet. Kijk vooral even op www.theaterkoningshof.nl/agenda voor het volledige programma. Wij staan met het hele team klaar voor Parklif/ve en werken er hard aan om een geweldig programma neer te zetten!”

Parklif/ve Festival wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Maassluis, Fonds Schiedam Vlaardingen en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Wil jij Parklif/ve bezoeken? Houd er dan rekening mee dat het een pin-only festival is!

Afbeelding
Dringende oproep geweld tegen vrouwen te stoppen Algemeen 25 nov, 14:18
Afbeelding
Forze Hydrogen Racing bezoekt Revius Lyceum Algemeen 25 nov, 10:48
Afbeelding
Aan de slag kunnen als scenarioschrijver is zijn grootste wens Algemeen 24 nov, 08:48
Afbeelding
Workshop over normen en waarden smaakt naar meer Algemeen 24 nov, 07:49
Afbeelding
ChristenUnie: gemeente moet scherper begroten Politiek 24 nov, 06:52
Afbeelding
Kunsttentoonstelling ‘Maassluis en 150 jaar Nieuwe Waterweg’ Cultuur 23 nov, 15:59
Afbeelding
Happy met 3 jaar Van Hemert 2.0 Partnerbijdrage 23 nov, 14:37
Afbeelding
Opening expositie Arien Winkel Cultuur 22 nov, 14:43
Afbeelding
Drukbezochte opening tentoonstelling Schilderen aan het Scheur Cultuur 22 nov, 11:55
Afbeelding
Hollander wint open schaaktoernooi Sport 22 nov, 11:42
Afbeelding
Lionsclub zamelt in voor Voedselbank en staarpatiënten Algemeen 22 nov, 10:50
Afbeelding
Nieuwe kleedkamers en kantine c.k.c. Maassluis opgeleverd Sport 21 nov, 17:53
Afbeelding
Kerstconcert Urker Mannenkoor Hallelujah in Maassluis Cultuur 21 nov, 16:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.