Kaarten tiende editie Filmfestival Maassluis beschikbaar

Algemeen
Afbeelding
(Foto: pixabay)

“We kijken vooral trots terug op tien jaar Filmfestival Maassluis; we hebben hard gewerkt en daarbij veel gelachen om het allemaal van de grond te krijgen! Ik denk wel dat onze ambitie om een jaarlijks filmfestival neer te zetten is gelukt.”

Chrit Wilshaus

Samen met zijn compagnon Sybrand Jonkman richtte Guus Paalvast Jopa Events op om in 2011 het eerste FFM te kunnen organiseren. Het idee voor “meer bioscoop in Maassluis” lag daaraan ten grondslag. “We hebben een hele leuke tijd gehad en samen met andere partners veel leuke dingen kunnen doen.” De tiende en jubileum editie vindt dit jaar plaats van donderdag 25 augustus tot en met zaterdag 27 augustus. Guus Paalvast: “Dit jaar is er wederom een Drive-in buitenbioscoop, waar per film plaats is voor ongeveer 70 auto’s. Bezoekers zonder auto zijn overigens ook welkom.” Als locatie is bewust gekozen voor het parkeerterrein naast voormalig Theater Schuurkerk. “Daar zijn we begonnen”, licht Guus Paalvast de keuze voor deze plek toe. De tiende editie van FFM gaat van start in Theater Koningshof. 

Was het FFM in voorgaande jaren gedurende vier dagen gehouden, dit jaar zijn daar drie dagen voor uitgetrokken. De films die te zien zijn, zijn: Grosse Freiheit (donderdagavond in Theater Koningshof), vrijdagavond Licorice (vrijdagavond) en Pretty Woman (zaterdagavond). De laatste twee films worden in de Drive-in-bioscoop vertoond.

Aanvankelijk liepen Guus Paalvast en Sybrand Jonkman met het idee rond om de jubileumeditie op het water te houden maar uiteindelijk bleken daar toch te veel haken en ogen aan te zetten. Zoals financiële. “Maar wie weet gaat het in de toekomst nog een keertje lukken.” Want, benadrukt Guus Paalvast, anderen mogen het nu overnemen. “Ik denk dat het gezond is om na een bepaalde tijd afscheid van dingen te nemen en dat het weer tijd is voor nieuwe plannen, nieuwe mensen en nieuwe energie. Maar we helpen graag om het filmfestival in leven te houden. Wat dat betreft zijn we nog niet helemaal weg maar we treden niet meer op de voorgrond.”

Kaarten voor editie tien van FFM zijn beschikbaar via de kassa/website van Theater Koningshof of via de website van het festival: www.filmfestivalmaassluis.nl. De organisatie raadt bezoekers aan om, gezien de beperkte capaciteit, snel kaarten te bestellen. FFM wordt dit jaar georganiseerd door SPEM (Stichting Publieke Evenementen Maassluis) en Theater Koningshof. Diverse sponsoren en fondsen maken het filmfestival mogelijk.