Kids Olympics als toetje van zomervakantie 2022

Algemeen
Bij Kids Olympics was ook deze zomer van alles te doen. En dat trok veel kinderen.
Bij Kids Olympics was ook deze zomer van alles te doen. En dat trok veel kinderen. (Foto: CW)

Naar schatting deden dit jaar bijna 3000 kinderen mee met Kids Olympics. Vorige week zondagmiddag werd dit vakantie-zomerprogramma voor kinderen van vier tot en met dertien jaar afgesloten in het Vrijheidspark in de Burgemeesterswijk.

Chrit Wilshaus

En ook deze keer kwamen honderden kinderen van verschillende leeftijden kwamen al dan niet samen met hun ouders op de activiteiten af. Het park leent zich goed voor dit soort activiteiten, dat mogelijk gemaakt kon worden door de inzet van vele vaak jonge vrijwilligers. En ook deze keer konden kinderen zich weer op allerlei manieren vermaken.

Pleisters plakken

Vrijwilligers van EHBO Maassluis waren op alles voorbereid maar uiteindelijk bleef de schade gelukkig beperkt tot voornamelijk pleisters plakken of een bloedneus doen stoppen. Epco Zomer van voornoemde organisatie laat weten het gedurende Kids Olympics 2022 samen met zijn collega en partner Louise Zomer ook dit jaar weer erg naar zijn zin gehad hebben bij de vakantieactiviteiten. “Er heerst hier altijd een leuke sfeer.”

IJscoman

Omdat het de laatste keer was dit jaar konden alle kinderen een gratis ijsje halen bij de IJscoman op locatie die de organisatie achter Kids Olympics, Samen Randstad, daarvoor naar Maassluis laten komen. De ijsjes waren erg in trek en niet alleen bij het jonge publiek.

Iets nieuws uitproberen

Kahild Fares van Samen Randstad kon vorige week zondagmiddag tevreden terugkijken op deze editie van Kids Olympics. Om alles te kunnen organiseren moet er iedere keer het nodige worden voorbereid en geregeld. “Nee, het gaat niet vanzelf”, benadrukt Fares, die vooral in het beginstadium wel wat meer medewerking van de gemeente had gewild. “Want we nemen de gemeente hiermee een hoop werk en bijkomende kosten uit handen.” En net als in voorgaande jaren werd ook deze laatste editie een nieuwe activiteit uitgeprobeerd. Die klim- en klauteractiviteit viel in goede aarde en staat dus waarschijnlijk volgend jaar ook weer op het programma. Fares: “Vorig jaar probeerden we uit of kinderen het leuk vonden als zij ook zouden kunnen paardrijden en ook dat bleek een schot in de roos te zijn.”