Afbeelding
(Foto: )

Opbrengst Old Stars-toernooi voor Erasmus MC Thorax Foundation

Algemeen

Walking Footballclub Old Stars organiseert donderdag 29 september, de Dag van het Hart, bij thuisbasis Excelsior Maassluis, hun eerste Walking Football Old Stars-toernooi. Burgemeester Edo Haan verricht de aftrap en de opbrengst gaat in zijn geheel naar de Erasmus MC Thorax Foundation.

 

Chrit Wilshaus

 

De Old Stars-voetballers komen iedere maandagochtend voor hun training naar Excelsior, vertelt Egbert van der Worp, die ooit bij FC Heerenveen speelde. Samen met Dick van der Kooij, richtte hij drie jaar geleden de Maassluise Walking Footballclub Old Stars op. “Aanleiding daarvoor was het WK voetbal. In Engeland en Zuid-Afrika, om een paar landen te noemen, bestaat het al langer dan bij ons en is het een groot succes.” Wat begon met een man of vijftien is inmiddels gegroeid naar veertig spelers. “Die zijn er nooit allemaal, meestal komen er zo’n vijfentwintig. Wie het leuk vindt om zich bij ons aan te sluiten, is dan ook nog steeds welkom. We staan overigens los van Excelsior Maassluis maar mogen wel de velden, kleedruimte en douchegelegenheid gebruiken. Daar betalen we een klein bedrag per jaar voor. In ruil daarvoor krijgen we dan een pasje, waarmee we gratis de thuiswedstrijden van Excelsior Maassluis mogen bezoeken.”

Niet koppen

Bij Walking Football, wordt, de naam zegt het al, niet gerend maar gelopen of snel gewandeld. Bij een wedstrijd wordt vijf tegen vijf gespeeld op een vierde van een voetbalveld en zijn de doelen iets kleiner. Van der Worp: “Verder mag de bal niet hoger komen dan je heup, mag je niet koppen en ook geen lichamelijk contact hebben met andere spelers. Hoewel het misschien wat statisch overkomt allemaal, bewegen we veel. Sterker nog, we staan geen moment stil en een beetje tactiek komt er ook wel bij kijken. We spelen geen competitie, enkel toernooitjes. De gezelligheid staat bij ons voorop. Er wordt dan ook altijd veel gelachen. Maar ook vinden we verbinden en verbroederen belangrijk.”

Heel bijzondere dag

Het Walking Football Old Stars-toernooi is het eerste toernooi dat deze club organiseert. Eigenlijk was het de bedoeling dat dit twee jaar geleden al zou gebeuren maar de Coronapandemie gooide roet in het eten. Ongeveer tien clubs doen mee, aldus Van der Worp. Deelnemers komen uit de regio maar ook van verder. Zoals Sparta, Feijenoord, FC Utrecht. Van der Worp: “De Dag van het Hart is uiteraard een heel bijzondere dag. Drie jaar geleden heb ik trouwens zelf een openhartoperatie ondergaan. Toen dacht ik: ik zou misschien wel iets terug willen doen voor de Erasmus MC Thorax Foundation. Navraag leerde dat ze het toernooi een heel leuk initiatief vonden.” Van der Worp benadrukt dat iedereen van harte is uitgenodigd om te komen kijken. “De toegang is gratis en alle donaties gaan dus naar de Thorax Foundation. Hoewel het eigenlijk niet uitmaakt wie eerste, tweede of derde wordt, wil je, als je aan een dergelijk toernooi meedoet, eigenlijk toch wel winnen. En dat is ook wel weer leuk!”

Afbeelding
Extra nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen en Maassluis Algemeen 29 sep, 10:13
Afbeelding
College overlegt met COA over verlenging verblijf noodopvang Algemeen 29 sep, 08:31
Afbeelding
Passie voor Chocolade biedt ook workshops aan Partnerbijdrage 29 sep, 08:00
Afbeelding
Restaurant Haven Indah door rechtbank in gelijk gesteld Algemeen 29 sep, 07:46
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 29 sep, 07:31
Afbeelding
Van Kortenhof Vuurwerkspektakel tijdens de Furieade Algemeen 28 sep, 18:49
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 10:56
Afbeelding
Niemand van zijn familie woont nu nog in Syrië Algemeen 28 sep, 08:27
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Fantastische Felix te zien in Groote Kerk Maassluis Algemeen 27 sep, 16:58
Afbeelding
17-jarig bestaan Gallery RitsARt: Kunst tijdens Furieade Algemeen 27 sep, 15:21
Afbeelding
Burendag VVE Molenstaete groot succes Algemeen 27 sep, 14:39
Afbeelding
Twee Mahorokan judoka’s naar TeamNL op Papendal Sport 27 sep, 12:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.