Rob Henneveld: ,,Er heerst bij Mahorokan een familiair gevoel."
Rob Henneveld: ,,Er heerst bij Mahorokan een familiair gevoel." (Foto: Chrit Wilshaus)

Mahorokan al 65 jaar belangrijke ambassadeur voor Maassluis

Algemeen

Mahorokan Sports Club bestond gisteren op de kop af 65 jaar. Wat in 1957 onder de bezielende leiding van de in 2015 overleden Coos Henneveld begon als judo- en boksschool groeide in Maassluis uit tot een multifunctioneel sportbedrijf. Dat het om een echt familiebedrijf gaat, blijkt wel uit het feit dat de derde generatie er nu in actief is.

Chrit Wilshaus

Het 65-jarig bestaan gaat minder groots gevierd worden dan het vijftig jarig maar Rob Henneveld, zoon van de oprichter, wil er zeker aandacht aan besteden. Zo heeft hij aan de leden gevraagd om hun fotomoment te delen op de sociale media, waar het sportcentrum op actief is. Volgens Rob Henneveld overheerst bij Mahorokan een familiair gevoel. “Mensen komen hier echt graag. En dat van generatie op generatie. Kinderen vanaf vier jaar zijn welkom bij ons om te sporten. Ik durf wel te zeggen dat bij ons het familiaire gevoel overheerst; reden waarom mensen hier graag komen, denk ik. Mooi voorbeeld daarvan is het feit dat ik van de week een mevrouw heb gehuldigd die al 50 jaar lid is!”

Hometrainer

“Ik denk niet dat er zoveel sportscholen zijn nu al zo lang bestaan”, vervolgt Rob Henneveld. “Expertise is in al die jaren dat we nu bestaan onze grootste kracht gebleken. Ook zijn we ons altijd blijven ontwikkelen. 

De afgelopen week hebben we ook op sociale media aandacht besteed aan ons jubileum en wat er sinds de oprichting allemaal is veranderd.” 

Foto

Ter illustratie laat Rob Henneveld een foto zien van lang geleden waarop een hometrainer zichtbaar is. Maar eentje die niet meer te vergelijken is met de huidige computerondersteunde exemplaren. Datzelfde geldt voor de buikspierplank op voornoemde foto. “Maar het werkte wel destijds. Goed beschouwd werken we, uiteraard met geavanceerdere apparatuur nog steeds aan hetzelfde: de conditie van mensen verbeteren en daarmee natuurlijk ook hun gezondheid.”

Olympiahal

Als driejarige stond Rob Henneveld al op de judomaat, weet hij zich nog te herinneren. “Judo vormde oorspronkelijk onze basis en fitness is daarbij gekomen als krachttraining voor de judoka’s.” 

Na eerst op diverse locaties te hebben gezeten, vestigde Mahorokan zich in 1967 definitief aan de Rozenlaan. “Toen de Olympiahal werd gebouwd, maakten wij deel uit van het ontwerp. Wij waren destijds de eerste sportschool van Maassluis maar mijn vader kreeg toen geen toestemming de hoogte in te gaan, zoals hij wilde en zoals voor bepaalde sporten nodig was. En daarom is hij toen de diepte ingegaan! Dat ging jaren goed totdat we last kregen van het grondwater. Later mochten we weer wel de hoogte in.” 

Niet benaderd

Desgevraagd laat Rob Henneveld weten nog nooit benaderd te zijn over de plannen met de sporthal en omgeving. Vanaf 1989 kwam Rob Henneveld ook in de zaak en een aantal jaren laten namen hij en zijn vrouw het over van de oprichter. “Mijn vader, die niet stil kon zitten, is zich toen, met veel succes mag ik wel zeggen, gaan bezighouden met de stedenbanden.”

Ambassadeur

Sommigen doen alles voor hun judocarrière, weet Rob Henneveld. En dat Mahorokan regelmatig in de prijzen valt, kan niemand in Maassluis zijn ontgaan. “Ik ben er 100 procent van overtuigd dat wij een belangrijke ambassadeur voor de stad zijn. Als ik alleen al denk aan hoe vaak bij wedstrijden overal in Europa de naam van Maassluis klinkt, durf ik dat wel te stellen. Misschien zijn we niet de beste club van Nederland maar we horen, zeker weten, bij de top. Zo zijn we topleveranciers van het nationale team.”

Lees meer op www.rodi.nl/regio/maassluis

Afbeelding
Extra nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen en Maassluis Algemeen 29 sep, 10:13
Afbeelding
College overlegt met COA over verlenging verblijf noodopvang Algemeen 29 sep, 08:31
Afbeelding
Passie voor Chocolade biedt ook workshops aan Partnerbijdrage 29 sep, 08:00
Afbeelding
Restaurant Haven Indah door rechtbank in gelijk gesteld Algemeen 29 sep, 07:46
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 29 sep, 07:31
Afbeelding
Van Kortenhof Vuurwerkspektakel tijdens de Furieade Algemeen 28 sep, 18:49
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 10:56
Afbeelding
Niemand van zijn familie woont nu nog in Syrië Algemeen 28 sep, 08:27
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Fantastische Felix te zien in Groote Kerk Maassluis Algemeen 27 sep, 16:58
Afbeelding
17-jarig bestaan Gallery RitsARt: Kunst tijdens Furieade Algemeen 27 sep, 15:21
Afbeelding
Burendag VVE Molenstaete groot succes Algemeen 27 sep, 14:39
Afbeelding
Twee Mahorokan judoka’s naar TeamNL op Papendal Sport 27 sep, 12:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.