Fantastische Felix te zien in Groote Kerk Maassluis

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Ars Musica)

Componist Felix Mendelssohn Bartholdy zal van 2022 tot 2029 een stempel drukken op de muzikale visie van Ars Musica. Het leven van dit wonderkind, zijn invloed, zijn inspiratiebronnen, zijn reizen, zijn talent, zijn getalenteerde zus Fanny en zijn uitvoeringen van Bach en Mozart: het zijn allen thema’s die door Ars Musica komende jaren worden uitgewerkt in voorstellingen, concerten en online blogs. En op 22 oktober in de concertreeks ‘Fantastische Felix’, te zien in de Grote Kerk in Maassluis. Kaarten hiervoor zijn nu te koop.

Mendelssohn behoort vandaag de dag tot de populairste componisten van de Romantiek. Het was Felix die in 1829 voor het eerst na honderd jaar weer Bachs Matthäus Passion uitvoerde, een sensatie in die tijd. Tegelijkertijd wordt Mendelssohn ook als vernieuwer gezien, die talloze nieuwe composities van tijdgenoten programmeerde. Zijn componerende zus Fanny was daar één van. Hij vervoert het publiek zowel terug als vóóruit in de muziekgeschiedenis, waarmee zijn werk doet inzien dat geen componist en geen werk helemaal op zichzelf staat. De concertreeks ‘Fantastische Felix’ laat die verbondenheid horen. 

De concertreeks wordt uitgevoerd door het Ars Musica Concertkoor en Orkest, Nanette Mans als sopraan en Patrick van der Linden als dirigent.

Meer informatie over Fantastische Felix en tickets is te vinden op de website van Ars Musica.