Raad akkoord met extra krediet van 1,8 miljoen voor bouw sportzaal

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

De gemeenteraad heeft dinsdagavond ingestemd met het beschikbaar stellen van een aanvullend krediet van ruim 1,8 miljoen (1.798.400) voor de bouw van de sportzaal aan de Sportlaan. 

Chrit Wilshaus

Forse prijsstijgingen in de bouw maken volgens de wethouders Sjoerd Kuiper (PvdA) en Denise Mulder (Maassluis Belang) het extra krediet noodzakelijk. Wel is het gelukt om de gewenste kwaliteit van het bouwplan en de functionaliteiten overeind te houden en om tegelijkertijd de extra kosten met ruim vier ton naar beneden bij te stellen.

Voorafgaand aan de raadsvergadering waarin het voorstel als hamerstuk werd behandeld, kwam de verhoging van het bouwbudget in de commissie aan de orde. Paul Luijenberg (PvdA) sprak van “een tegenvaller”, maar volgens hem dient de bouw van de sportzaal wel door te gaan omdat er “goede sportvoorzieningen in de stad moeten zijn.” Wat hem betreft gaat de eerste paal dan ook zo snel mogelijk de grond in. Ook andere fracties hopen dat er snel gebouwd gaat worden. Vooral om te voorkomen dat de kosten nog verder stijgen. Zoals onder andere Lisette Petronilia (VSP) betoogde. 

Hans van Gastel (VVD) gaf aan vooral vooruit te willen kijken, zonder overigens te ontkennen dat de sportzaal een lange voorgeschiedenis kent. Bert de Reuver (D66-steunraadslid) was blij met de toezeggingen van wethouder Mulder dat op de duurzaamheidsmaatregelen bij de bouw van de sportzaak niet beknibbeld zal worden. Verder vroeg hij nog of de gemeente ook een worse-case scenario achter de hand houdt, mochten omwonenden toch naar de Raad van State stappen.

Wethouder Kuiper constateerde brede steun vanuit de raad voor het ophogen van het krediet en daarmee voor de bouw van de binnensportaccommodatie. “We delen met elkaar de urgentie om zo snel mogelijk te gaan bouwen.” Dan zal er echter wel duidelijkheid moeten zijn over de ene roekenboom “die nu nog in de weg staat.” Alvorens daar een besluit over te (kunnen) nemen, wil het college eerst nog het oordeel van de bezwaarschriftencommissie afwachten. Mocht het kappen van de boom niet mogen, dan zal het bouwplan enigszins moeten worden aangepast.