Een flashmob in de Koninghoek.
Een flashmob in de Koninghoek. (Foto: SZWM)

Flitsende start ‘Maand van de Ontmoeting’ in Maassluis

Algemeen

Op zaterdag 1 oktober ging de Maand van de Ontmoeting van start met een verrassende ‘flashmob’ in winkelcentrum De Koningshoek en op Schanseiland tijdens de Furieade.

Het publiek wist niet wat hen overkwam; plotseling begon een meisje op een viool te spelen. Hierna werd het meisje omringd door tien dansers, die op de muziek gingen bewegen. Steeds meer mensen haakten hierop aan; mensen die eerst ‘gewone bezoekers’ leken, bewogen op de maat mee, of pakten hun muziekinstrument en speelden mee. Uiteindelijk namen ruim 75 mensen deel aan deze flashmob, op het inmiddels welbekende ‘Maassluis lied’: ‘Maassluis, Maassluis, mijn stad aan de waterweg’. Met deze flashmob laat Maassluis zien hoe bewoners elkaar kunnen ontmoeten en samen activiteiten kunnen ondernemen, want daar draait het in deze maand om.  

Tegen eenzaamheid

Hierna werd de Maand van de Ontmoeting in Maassluis officieel geopend door wethouder Corine Bronsveld in Koningshoek en Sjoerd Kuiper op Schanseiland. De Maand van de Ontmoeting is onderdeel van de landelijke campagne ‘Week tegen Eenzaamheid’, waarbij gemeenten en organisaties extra aandacht vragen voor mensen die zich eenzaam voelen.

Ruim 50 organisaties

Maassluis staat deze maand dan ook bol van allerlei activiteiten; zo kunt u meedoen met een ‘Hap op stap’, ervaring opdoen met een clinic ‘Nordic Walking’, open dag bij de Lady Ann en de Vloet, tekenen of schilderen, gezellig samen koffie drinken bij de Doorsluizer, Marokko ontdekken in Moskee Ibrahim, gamewedstrijd door E25 of meezingen met ‘De Vrolijke Nootjes’ en nog veel meer. Meer dan 50 organisaties, instellingen en verenigingen doen mee en hebben 185 leuke, gezellige, creatieve en actieve activiteiten georganiseerd. De activiteiten zijn voor alle inwoners in Maassluis, voor jong en oud. De meeste activiteiten zijn gratis toegankelijk, voor sommige wordt een kleine bijdrage gevraagd. 

De organisatie roept alle inwoners op om mee te doen aan de activiteiten en elkaar zo te kunnen ontmoeten. Voor meer informatie over alle activiteiten, aanmelden etc. tijdens deze maand in Maassluis kunt u een kijkje nemen op www.samenzijnwijmaassluis.nl. 

Afbeelding
Dringende oproep geweld tegen vrouwen te stoppen Algemeen 25 nov, 14:18
Afbeelding
Forze Hydrogen Racing bezoekt Revius Lyceum Algemeen 25 nov, 10:48
Afbeelding
Aan de slag kunnen als scenarioschrijver is zijn grootste wens Algemeen 24 nov, 08:48
Afbeelding
Workshop over normen en waarden smaakt naar meer Algemeen 24 nov, 07:49
Afbeelding
ChristenUnie: gemeente moet scherper begroten Politiek 24 nov, 06:52
Afbeelding
Kunsttentoonstelling ‘Maassluis en 150 jaar Nieuwe Waterweg’ Cultuur 23 nov, 15:59
Afbeelding
Happy met 3 jaar Van Hemert 2.0 Partnerbijdrage 23 nov, 14:37
Afbeelding
Opening expositie Arien Winkel Cultuur 22 nov, 14:43
Afbeelding
Drukbezochte opening tentoonstelling Schilderen aan het Scheur Cultuur 22 nov, 11:55
Afbeelding
Hollander wint open schaaktoernooi Sport 22 nov, 11:42
Afbeelding
Lionsclub zamelt in voor Voedselbank en staarpatiënten Algemeen 22 nov, 10:50
Afbeelding
Nieuwe kleedkamers en kantine c.k.c. Maassluis opgeleverd Sport 21 nov, 17:53
Afbeelding
Kerstconcert Urker Mannenkoor Hallelujah in Maassluis Cultuur 21 nov, 16:40
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.