Workshops, lezingen en demonstraties in Museum Maassluis

Algemeen
In Museum Maasluis worden deze maand allerlei workshops, lezingen en demonstraties verzorgd.
In Museum Maasluis worden deze maand allerlei workshops, lezingen en demonstraties verzorgd. (Foto: SMK)

Vanuit de expositie ‘ONTMOETINGEN – BIS’ in Museum Maasluis worden door de deelnemende kunstenaars allerlei workshops, lezingen en demonstraties verzorgd. Dat doen zij ook in verband met de Maand van de Ontmoeting, georganiseerd vanuit ‘Samen zijn wij Maassluis’. 

De volgende activiteiten staan op het programma:

Demonstratie Sjablonen maken door Willem van Hest

Vrijdag 21 oktober van 14.30 tot 16.30 uur: Willem geeft een demonstratie van het maakproces van een sjabloondruk. Hij neemt een Maassluis onderwerp en laat u de verschillende lagen zien waaruit het uiteindelijke kunstwerk is opgebouwd. Maximaal 20 personen. Vooraf aanmelden via hestwillemvan@gmail.com

Rondleiding door de expositie door Elly van Baalen

Zaterdag 22 oktober van 15.00 tot 16.00 uur: Kunstenaar Elly van Baalen geeft een rondleiding door de expositie ONTMOETINGEN. Vooraf aanmelden niet nodig.

Lezing Zeemonsters en -Fabeldieren door Mick Otten

Zondag 23 oktober van 14.30 tot 15.15 uur en van 15.30 tot 16.15 uur: In de expositie ONTMOETINGEN in Museum Maassluis hangt een voorpagina van het Zuid Hollands Dagblad met daarop een vreemde, wat griezelige vis. Is die echt of verzonnen? Mick Otten laat je kennismaken met zeemonsters en -fabeldieren en met de zeedieren die misschien als bron hebben gediend voor al die fantasie. Vooraf aanmelden (i.v.m. beperkt aantal zitplaatsen) via mjotten@kabelfoon.nl

Workshop vissen maken door Inge Hoefnagel

Zondag 23 oktober van 14.00 tot 17.00 uur (doorlopend): In de expositie ONTMOETINGEN is de coelacanth te zien. Ooit dacht men dat deze vis uitgestorven was. In Nederland bestaat een zg. rode lijst van bedreigde vissen. Bij deze workshop maken we één van die bedreigde vissen van piepschuim en duct tape. Materialen zijn aanwezig. Vooraf aanmelden niet nodig.

Schrijversworkshop door Elly van Baalen

Dinsdag 25 oktober van 14.00 tot 16.00 uur: Wandel met Elly mee door de expositie ONTMOETINGEN. Kies een kunstwerk uit waar je nieuwsgierig naar bent en laat je verrassen door wat het kunstwerk jou, via je pen, vertelt. Schrijfervaring is niet nodig. Materiaal is aanwezig. Vooraf aanmelden via ellyvanbaalen@gmail.com.

Demonstratie glas bewerken door Hans Korving

Vrijdag 28 oktober van 14.30 tot 16.30 uur: Hans Korving maakt kunstwerken van glas die in een oven op hoge temperatuur worden gevormd. Dat kan zowel met gesneden stukken glas als met fijngestampt glas in een mal van gips. Hij geeft uitleg en demonstraties over beide technieken. Vooraf aanmelden niet nodig.

Lezing beeldhouwkunst door Friedie Kloen

Zondag 30 oktober van 15.00 tot 16.00 uur: Friedie vertelt van alles over de beeldhouwkunst, een stukje geschiedenis, materialen en zo meer. Ook de beelden in de openbare ruimte in Maassluis en elders in het land worden belicht. En zij vertelt uiteraard ook over haar eigen beeldhouwkunst. Vooraf aanmelden (i.v.m. beperkt aantal zitplaatsen) via maaswaal@caiway.nl.

Je vindt Museum Maassluis aan de Zuiddijk 16 in Maassluis.