Het team presenteerde de auto aan de leerlingen.
Het team presenteerde de auto aan de leerlingen. (Foto: PR)

Forze Hydrogen Racing bezoekt Revius Lyceum

Algemeen

Dinsdag 22 november was een speciale dag voor de leerlingen van het Revius Lyceum in Maasluis en ISW Hoogland in Naaldwijk. Die dag kwamen de studenten van Forze Hydrogen Racing uit Delft langs met een waterstof raceauto.

Het team bestaat uit meer dan 60 studenten, voornamelijk van de TU Delft, die samen de snelste waterstof auto ter wereld ontwikkelen. Forze is opgericht om de potentie te laten zien van waterstof als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen in de mobiliteit. Het team, dat in 2007 is opgericht, begon met karts, maar is in de afgelopen jaren overgestapt naar volwaardige raceauto’s.

Duurzaam alternatief

Met de Forze VIII heeft het team in de zomer van 2019 tijdens de Gamma Racing Days in de sportklasse van de Supercar Challenge meegedaan. In deze race was Forze het eerste team ter wereld dat met een waterstof-elektrische raceauto een podiumplek wist te veroveren. Hiermee toonde het team aan dat waterstof een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor fossiele brandstoffen kan zijn in de racerij. Daarnaast gelooft het team dat het opzoeken van de grenzen van waterstoftechnologie de snelste manier is om hierin te innoveren. Hiermee laten de studenten zien dat de technici van morgen meer dan gemotiveerd zijn om te werken voor een betere en duurzamere wereld.

Momenteel is het team bezig met het ontwikkelen van de volgende generatie waterstof elektrische raceauto, de Forze IX. Deze zal rond de zomer van 2023 aan de start van de eerste race staan, waarmee het team de volgende stap wil maken in racen op waterstof.

Educatie

Ieder jaar gaat het raceteam tijdens de Scholen Tour langs bij de oude middelbare scholen van mensen uit het team om zo de jongere generatie te inspireren en te leren over waterstof. Tijdens het bezoek aan de scholen waren daarom ook oud-leerlingen Thijs Kroes en Luca Hagemans aanwezig om te vertellen over hun rol binnen het team.

Afbeelding
Boek over de Maassluise visserij Algemeen 3 feb, 11:09
Afbeelding
Leven en werk van W.G. van de Hulst Algemeen 3 feb, 11:07
Afbeelding
Woordkunst Dichtersavond 'Valentijn Verrast Velen' Algemeen 3 feb, 10:19
Afbeelding
Friedie Kloen en Marita Beukers exposeren in Kunsthalte 6 Algemeen 3 feb, 09:57
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Historisch Schetsje: De Watersnood van 1953 Algemeen 2 feb, 12:19
Afbeelding
Kaartverkoop 26e M.S.V.'71 Megaweek gestart Algemeen 2 feb, 12:05
Afbeelding
Kunstwerk van de Maand februari: Kleine potjes hebben grote oren Algemeen 2 feb, 11:56
Afbeelding
Klaverjassen Excelsior Maassluis Algemeen 2 feb, 11:52
Afbeelding
Schriftelijke vragen CDA over Koepaardbrug Algemeen 2 feb, 11:14
Afbeelding
Leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland winnen plek in Skills The Finals Algemeen 2 feb, 10:57
Afbeelding
Insigne voor Dick vd. Kooij en Egbert van de Worp Algemeen 2 feb, 10:43
Afbeelding
Carry en Martijn zoeken opvolging voor hun Kaaswinkeltje Algemeen 2 feb, 10:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.