Problemen met verstopte filters waren er de oorzaak van dat bewoners van de Waterwegflats de afgelopen tijd regelmatig zonder koud water zaten.
Problemen met verstopte filters waren er de oorzaak van dat bewoners van de Waterwegflats de afgelopen tijd regelmatig zonder koud water zaten. (Foto: CW)

Verstopte filters aanleiding wateronderbreking Merellaan

Algemeen

De reden dat bewoners van de drie Waterwegtorens aan de Merellaan (Willem Barentsz, Abel Tasman en Gerrit Roggeveen) de afgelopen twee weekenden regelmatig niet konden beschikken over koud water, had te maken met twee dichtgeslibde filters in de installatie beneden.

Chrit Wilshaus

Dat zei Frank van Velzen, directeur Wonen Maasdelta, vrijdagochtend. De problemen begonnen twee weekenden geleden in de Roggeveentoren. Om onder meer legionellabacteriën tegen te houden, werd tien jaar geleden besloten filters in de meterkasten te plaatsen. Die filters moeten regelmatig worden vervangen. Omdat dit iedere keer een omvangrijke operatie is, werd besloten om beneden in de installatie twee filters te plaatsen. Te weten een voor- en een hoofdfilter. Die filters raakten de afgelopen weekenden verstopt. “We hebben toen besloten om een van die filters te vervangen. Dat is vorige week zaterdag gebeurd. Maar zondag ging het weer mis en toen zijn beide filters vervangen, waardoor het probleem alsnog is opgelost.”

Communicatie

Van Velzen geeft toe dat de communicatie over de storing te wensen overliet en wil nadenken hoe bewoners bij vergelijkbare situaties in de toekomst beter geïnformeerd kunnen worden. Bijvoorbeeld door het sturen van een e-mail of een bericht naar de mobiele telefoon van de bewoners die door een storing getroffen zijn. Op dit moment plaatst Maasdelta dergelijke berichten in het klantportaal op de website. Maar om die te kunnen zien, moeten huurders wel eerst inloggen. Inmiddels heeft de huismeester van de flats de bewoners met een brief geïnformeerd over de situatie met de wateronderbrekingen. Het schrijven is opgehangen in de liften.

Opnieuw

Vorige week vrijdagochtend zaten bewoners van de drie voornoemde appartementencomplexen overigens weer enige tijd zonder water. Deze keer kwam het door werkzaamheden door Evides. De hydrofoors raakten daarbij onverwachts in storing en dit was niet bij de bewoners aangekondigd. Van Velzen was daar ontstemd over, zo liet hij aan deze krant weten.

Afbeelding
Boek over de Maassluise visserij Algemeen 3 feb, 11:09
Afbeelding
Leven en werk van W.G. van de Hulst Algemeen 3 feb, 11:07
Afbeelding
Woordkunst Dichtersavond 'Valentijn Verrast Velen' Algemeen 3 feb, 10:19
Afbeelding
Friedie Kloen en Marita Beukers exposeren in Kunsthalte 6 Algemeen 3 feb, 09:57
Afbeelding
Originele Valentijnsdag-cadeaus? 4 x zo maak je dit jaar écht indruk Algemeen 2 feb, 15:32
Afbeelding
Historisch Schetsje: De Watersnood van 1953 Algemeen 2 feb, 12:19
Afbeelding
Kaartverkoop 26e M.S.V.'71 Megaweek gestart Algemeen 2 feb, 12:05
Afbeelding
Kunstwerk van de Maand februari: Kleine potjes hebben grote oren Algemeen 2 feb, 11:56
Afbeelding
Klaverjassen Excelsior Maassluis Algemeen 2 feb, 11:52
Afbeelding
Schriftelijke vragen CDA over Koepaardbrug Algemeen 2 feb, 11:14
Afbeelding
Leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland winnen plek in Skills The Finals Algemeen 2 feb, 10:57
Afbeelding
Insigne voor Dick vd. Kooij en Egbert van de Worp Algemeen 2 feb, 10:43
Afbeelding
Carry en Martijn zoeken opvolging voor hun Kaaswinkeltje Algemeen 2 feb, 10:30
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.