Breicafé Maassluis breit warme winterkleding voor de Voedselbank

Algemeen
Wethouder Sjoerd Kuiper (armoedebeleid), Carla, Joke Cats van de Voedselbank en Ria de Waard van Breicafé Maassluis tijdens de overhandiging van de kindertruien.
Wethouder Sjoerd Kuiper (armoedebeleid), Carla, Joke Cats van de Voedselbank en Ria de Waard van Breicafé Maassluis tijdens de overhandiging van de kindertruien. (Foto: Breicafé Maassluis)

Tien volle bananendozen met ruim 80 zelfgebreide kindertruien, spencers, sokken en kinderdekentjes overhandigde Breicafé Maassluis donderdag jl. aan Joke Cats en Carla van de Voedselbank Maassluis.

Met deze hulpactie wil het Breicafé, dat sinds ruim een jaar iedere woensdagmorgen bijeenkomt in De Waker op de Markt, een steentje bijdragen aan de grote behoefte aan warme winterkleding voor de kinderen van bezoekers van de Voedselbank. Wethouder Sjoerd Kuiper (armoedebeleid) zei trots te zijn op de breisters en benadrukte dat deze activiteit een goed voorbeeld is van er voor elkaar zijn in Maassluis.

Breicafé Maassluis bekostigt zelf de breiwol maar wordt in de vorm van aangeleverd breigaren door mensen van en buiten de stad ook gesponsord. De kindertruien zijn bestemd voor kinderen van vier tot en met twaalf jaar. Afgelopen vrijdag vlogen de eerste truien al de kledingwinkel van de Voedselbank uit. De actie kindertruien breien wordt in de wintermaanden vervolgd.