Gezamenlijk wordt een vloerdeel van de woning van Yuri en Lizzy (beiden met een gele veiligheidshelm op) gelegd.
Gezamenlijk wordt een vloerdeel van de woning van Yuri en Lizzy (beiden met een gele veiligheidshelm op) gelegd. (Foto: CW)

Bouw woningen Mgr. Bekkerslaan gestart

Algemeen

Lizzy en Yuri hebben vanuit hun huidige flatwoning aan het Da Costaplein een goed zicht op de bouw van hun nieuwe huis. Samen met de andere toekomstige bewoners waren ze vorige week woensdagmiddag aanwezig bij de starthandeling van de realisatie van 23 duurzame koopwoningen aan de Mgr. Bekkerslaan. 

Chrit Wilshaus

Samen met wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA), Bent van Nierop (projectleider Van Wijnen Projectontwikkeling West) en met de hulp van een kraanmachinist en een aantal bouwvakkers legden Lizzy en Yuri een vloerplaat van hun nieuwe woning. “Dit was het eerste huis waar we op inschreven en het was gelijk raak”, vertelt Yuri. Zijn vriendin laat weten uit te zien naar hun nieuwe thuis. Uit de manier waarop de toekomstige bewoners met elkaar omgaan, blijkt dat ze geen vreemden voor elkaar zijn. “Dat klopt, we delen een groepsapp”, verduidelijkt Lizzy. “Daarin houden we elkaar onder andere op de hoogte van ontwikkelingen rond de bouw.” Omdat ze bovendien zowat boven op de nieuwbouw wonen, kunnen ze daar vanuit hun flat mooie foto’s van maken. Lizzy, die oorspronkelijk uit Naaldwijk komt, vindt Maassluis trouwens steeds leuker worden. “In het begin had ik niks met Maassluis maar nu wel; je hebt hier leuke terrasjes en winkels, zit snel op de snelweg en de metro richting Rotterdam is ideaal.”

Metamorfose

Totnogtoe is in Sluispolder-West flink geïnvesteerd, aldus Kuiper. Zoals in een nieuwe basisschool (IKC De Kindertuin) met daarop een sportzaal, die behalve door de school zelf ook door verenigingen kan worden gebruikt. Daarnaast zijn er seniorenwoningen gerealiseerd met daarin een ontmoetingsruimte. “De wijk wordt helemaal verbouwd. Het is heel mooi om mee te maken dat de wijk een metamorfose ondergaat. Als Maassluis zijn we daar heel erg trots op en ik denk dat jullie hier een fantastische tijd tegemoet gaan. Zelf ben ik ook geboren en getogen in deze mooie stad en woon ik hier samen met mijn gezin vlakbij.” De portefeuillehouder vertelde verder over het vroegere katholieke karakter van de buurt met het Schuurkerkje, de voormalige RK-kerk die er niet als een kerk uit mocht zien en dus geen toren heeft en destijds aan de rand van de stad stond. En over de naamgever van de Bekkerslaan, de katholieke bisschop Bekkers, wist Kuiper onder andere te melden dat hij zeer vooruitstrevend was voor zijn tijd en er een schok door ons land ging toen hij in 1966 na een kort ziekbed op 58-jarige leeftijd stierf. Ook bij niet-katholieken was Bekkers, die regelmatig op televisie kwam, populair. Tot slot wenste Kuiper de kopers heel veel plezier, geluk en gezondheid toe. “En vooral ook heel veel gezelligheid met jullie nieuwe buren.” De wethouder benadrukte tegenover deze krant dat de koopwoningen ook een positief effect hebben op de doostroming.

Regelmatig uitgenodigd

Van Nierop liet de kopers onder andere weten dat zij regelmatig op de bouw zullen worden uitgenodigd om te zien hoe de bouw van hun woningen vordert. “De huizen worden goed geïsoleerd, zijn daardoor straks energiezuinig en uiteraard gasloos. Voor de kerst staan de casco’s van de woningen er. De verwachting is dat ze juni volgend jaar kunnen worden opgeleverd.”

Afbeelding
26e editie van het Lely Bedrijvenvolleybaltoernooi in 2023 Algemeen 27 jan, 13:33
Afbeelding
Feestelijk slotconcert Nieuw Talent Orkest Algemeen 27 jan, 13:24
Afbeelding
Uniek diner voor twee: Pop-up restaurant Zinvol om Tafel Algemeen 27 jan, 11:37
Afbeelding
Een cadeau voor 40-jarige Maassluizers Algemeen 27 jan, 10:24
Afbeelding
Filmavond Concordia Cultureel Algemeen 27 jan, 09:07
Afbeelding
Wesley Roodenburg wint EK Sambo Algemeen 26 jan, 16:00
Afbeelding
Geef aan de collectant van de Hersenstichting Algemeen 26 jan, 13:15
Afbeelding
Heb je een uurtje? Geef hem aan een ander! Algemeen 26 jan, 13:10
Afbeelding
Winnaars Pretletters-wedstrijd in Maassluis Algemeen 26 jan, 12:59
Afbeelding
Samen 75 jaar op dezelfde dag Algemeen 26 jan, 11:00
Afbeelding
Hout en Haard gaat stoppen Partnerbijdrage 26 jan, 10:54
Afbeelding
Gedragsverandering goed voor ieders portemonnee Algemeen 26 jan, 10:25
Afbeelding
Onmogelijk om Collectie 1900 af te stoten Algemeen 26 jan, 10:21
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.