Afbeelding
(Foto: Anna Korpershoek)

Blije gezichten bij speelgoed pop-up store

Algemeen

Op vrijdagavond 25 november stond het voor 19.00 al rijen dik voor de schuifdeuren van de Egma aan de G.A. Brederolaan. Met lege big shoppers stonden vaders, moeders, opa’s en oma’s, buren en nog vele anderen klaar om mooi gebruikt speelgoed uit te zoeken voor in de schoen, de Sint zak, onder de boom en voor verjaardagen.

In de weken ervoor hadden de initiatiefnemers Anna Korpershoek en Ruth Hoorn speelgoed ingezameld en de opbrengst was heel groot én aantrekkelijk. Op vrijdag 25 november werd met vereende krachten in de middag een heuse kleurrijke speelgoed pop-up-store ingericht, met genoeg speelgoed om alle 95 bezoekers rijkelijk te voorzien. Bij de inpaktafel kon men het speelgoed inpakken in Sinterklaaspapier en meenemen in een Sint zak. Er stond ook voor elk kind een chocoladeletter klaar. Wethouder Sjoerd Kuiper opende De Speelgoedkast officieel, bedankte alle betrokkenen voor de enorme inzet en het organiseren van dit duurzame initiatief en speelde een potje airhockey met Ruth. Er waren ook een aantal grote en speciale items ingebracht, zoals speelkeukens en poppenhuizen. Deze werden aan het einde van de avond verloot. Het overgebleven speelgoed is opgehaald door de Speelgoedbank, waardoor er nog meer kinderen blij gemaakt kunnen worden. Anna en Ruth kijken tevreden terug op het event, dat zij samen met de Egma, Stichting Present en een heel aantal enthousiaste vrijwilligers georganiseerd hebben. “We genieten na van alle blije gezichten, het is heel fijn om te weten dat er ook Sinterklaas gevierd kan worden door gezinnen die het niet breed hebben”, zo vertelt Anna. Ook aan de Oekraïense kinderen werd gedacht; samen met een aantal Oekraïense moeders zochten vrijwilligers van Present cadeautjes uit voor de pakjesavond in De Vliet. Anna en Ruth zijn voornemens in 2023 weer een Speelgoedkast event te houden. En zij zullen daar tegen die tijd over communiceren via het instagramkanaal despeelgoedkast.

Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. zoekt burgerinitiatieven Algemeen 31 jan, 15:00
Afbeelding
Franka van der Salm wint brons bij Open Belgische Kampioenschappen Algemeen 30 jan, 17:15
Afbeelding
Selectie c.k.c. Maassluis pakt drie punten tegen Tjoba. Algemeen 30 jan, 17:00
Afbeelding
Nederlagen tegen De Prinsenhof en De Woudhoek Algemeen 30 jan, 17:00
Afbeelding
Tafeltennisser Brian de Leeuw pakt weer eens clubtitel TOG Algemeen 30 jan, 16:00
Afbeelding
AWP: 'Waternatuur en sportvissers gaan heel goed samen' Algemeen 28 jan, 11:28
Afbeelding
Orgelconcert in de Immanuëlkerk Algemeen 28 jan, 10:19
Afbeelding
26e editie van het Lely Bedrijvenvolleybaltoernooi in 2023 Algemeen 27 jan, 13:33
Afbeelding
Feestelijk slotconcert Nieuw Talent Orkest Algemeen 27 jan, 13:24
Afbeelding
Uniek diner voor twee: Pop-up restaurant Zinvol om Tafel Algemeen 27 jan, 11:37
Afbeelding
Een cadeau voor 40-jarige Maassluizers Algemeen 27 jan, 10:24
Afbeelding
Filmavond Concordia Cultureel Algemeen 27 jan, 09:07
Afbeelding
Wesley Roodenburg wint EK Sambo Algemeen 26 jan, 16:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.