Hulptransport naar Oekraïense zusterstad vertrokken

Algemeen
Burgemeester Edo Haan overhandigde vorige week vrijdagavond de symbolische cheque van 25.000 euro aan Bram en Els Vreugdenhil van Stichting AK. Verder op de foto nog twee vrijwilligers.
Burgemeester Edo Haan overhandigde vorige week vrijdagavond de symbolische cheque van 25.000 euro aan Bram en Els Vreugdenhil van Stichting AK. Verder op de foto nog twee vrijwilligers. (Foto: Roel Dijkstra Fotografie)

Samen met zijn echtgenote Els en nog twee vrijwilligers is Bram Vreugdenhil van Stichting AK vorige week zaterdag in alle vroegte, het was nog donker, naar de Oekraïense stad Beregsász, zusterstad van Maassluis, vertrokken met aan boord (medische) hulpgoederen en een cheque van 25.000 euro om onder meer kachels mee te kopen.

Chrit Wilshaus

Burgemeester Edo Haan reikte de symbolische cheque vorige week vrijdagavond bij het stadhuis uit. Behalve de 25.000 euro van de gemeente, ontving Stichting AK na een oproep van de eerste burger vorige maand nog zo’n zelfde bedrag vanuit de stad. Medewerkers van het stadhuis doneerden bovendien ongeveer 500 euro.

Kachels

Het geld is hard nodig in het door oorlog geteisterde Oekraïne om naast voedsel ook briketten van te kunnen kopen en uit te delen. Die zijn gezien de Russische aanvallen op de energievoorzieningen in het land hard nodig; naar verwachting gaat het land een strenge winter tegemoet. Verder gaat Stichting AK van het bedrag kachels kopen voor mensen die er zelf geen (meer) hebben. Dit alles in de hoop een beetje warmte te kunnen geven in deze voor Oekraïne in meer opzichten duistere tijd.