Een cadeau voor 40-jarige Maassluizers

Algemeen
1983. De nieuwbouw in De Put is opgeleverd, de beplanting nog niet.
1983. De nieuwbouw in De Put is opgeleverd, de beplanting nog niet. (Foto: HVM)

Wat gebeurde er 40 jaar geleden? De nieuwbouw van De Put aan de Haven was net afgerond, het opvijzelen van de ernstig verzakte huizen op het Mackayplein was net gestart en een paar jongens demonstreerden hun zelfgebouwde duikboot in de Maassluise haven. 

Nieuwsgierig naar het recente verleden van uw stad? De Historische Vereniging Maassluis (HVM) viert dit jaar haar 40-jarig jubileum en wil dat graag delen met alle 40-jarige Maassluizers. Wie jarig is trakteert. Bent u geboren in 1983, inwoner van Maassluis en geïnteresseerd in de geschiedenis van uw stad? Dan biedt de HVM u voor dit jaar 2023 een gratis lidmaatschap aan. U ontvangt een welkomstpakket, in mei en november krijgt u het boekje Historische Schetsen vol wetenswaardigheden over de Maassluise historie, u ontvangt nieuws over interessante lezingen en u deelt dit jaar mee in de feestelijkheden rond het jubileum. Daarom is het belangrijk dat u vóór 15 maart uw interesse in een gratis lidmaatschap kenbaar maakt door een mail te sturen naar jubileum40jaar@histvermaassluis.nl. Vanaf 2024 gaat u zelf het lidmaatschap betalen.

De HVM hoopt natuurlijk dat u ‘de club’ zo leuk vindt dat u lid blijft en als jongere uw steentje bijdraagt aan de verjonging van de vereniging.