Vragen MB over verlichting Laan 1940-1945

Algemeen
MB heeft vragen gesteld aan het college over de verlichting op de Laan 40-45.Die zou te wensen overlaten.
MB heeft vragen gesteld aan het college over de verlichting op de Laan 40-45.Die zou te wensen overlaten. (Foto: CW)

Er moet snel iets gebeuren aan de verlichting op de Laan 1940-1945. De huidige situatie is volgens Aad Solleveld (Maassluis Belang) ongewenst.

Chrit Wilshaus

Door een rit met zijn auto in de vooravond over deze laan was het hem opgevallen hoe donker het daar was omdat de verlichting niet aan was. Mede doordat het enigszins regende liet het zicht op de weg volgens hem extra te wensen over. “En wat veel belangrijker is, het zicht op de rotondes, de oversteekplaatsen voor onze stappers en trappers, is zeer slecht.”

Kwetsbare verkeersdeelnemers
Een gesprek met omwonenden leerde Solleveld dat deze situatie al een aantal dagen aan de gang is, zodat in dit jaargetijde volgens hem vooral in de avond- en ochtenduren gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. “Dit is een zeer ongewenste situatie, zeker voor kwetsbare verkeersdeelnemers.”
Verder zou de ledverlichting (vooral) op regenachtige, donkere avonden onvoldoende zijn op de rotondes en de fietspaden die daar naartoe leiden voor automobilisten om de fietsers (goed) te kunnen zien. Fietsers die bovendien van twee kanten kunnen komen en regelmatig met matige (of zelfs zonder) verlichting de Laan 1940 - 1945 oversteken, aldus Solleveld.

Stedin
Dit alles vormde de reden voor de fractie van MB daar een viertal schriftelijke vragen over te stellen aan het college. Zoals of de wethouder op de hoogte is van de verlichtingssituatie op voornoemde laan en of de veiligheid niet in het geding is? Maar ook of er al contact geweest is met Stedin, waarom de verlichting niet werkt en of er (al) afspraken gemaakt zijn met deze netbeheerder over het verbeteren van de situatie? “Helaas is dit niet de eerste keer dat wij hierop werden gewezen.”