Jubileumtentoonstelling TIEN in Museum Maassluis

Algemeen
Interieur depot Museum Maassluis.
Interieur depot Museum Maassluis. (Foto: Mick Otten)

Museum Maassluis bestaat in 2023 tien jaar. Het toenmalige Gemeentemuseum ging op 1 januari 2013 zelfstandig verder als Museum Maassluis. Om het jubileum te vieren, toont Museum Maassluis vanaf zaterdag 11 februari een bijzondere en feestelijke tentoonstelling met de titel \\ TIEN.  

In \\ TIEN worden tien verschillende onderwerpen over Maassluis belicht. Het is dus niet alleen een expositie over tien jaar Stichting Museum Maassluis, maar vooral ook over de stad Maassluis, het werkterrein van het museum. Zo is er aandacht voor ‘nieuwe Maassluizers’, zijn er Maassluise verhalen te horen en te lezen, is er plek voor Maassluise taal, laten Maassluise kunstenaars hun creativiteit de vrije loop en kan er een tien gegeven worden in een echt stemhokje. Daarnaast zijn de mooiste en minst gewaardeerde gebouwen in Maassluis vereeuwigd, kun je kennismaken met de aanwinsten van de museumcollectie, geeft de Historische Vereniging een overzicht van verdwenen gebouwen, heeft de Vereniging Vrienden de mooiste exposities geselecteerd en is de museumverbouwing in beeld gebracht. \\ TIEN biedt een vrolijke schakering van onderwerpen. 

Extra bijzonder is dat de museumvrijwilligers van start tot finish hebben bijgedragen aan het realiseren van deze tentoonstelling.