MVC Recreantenteam in overwinningsroes

MVC blokkeert aanval van VCN XR2.
MVC blokkeert aanval van VCN XR2. (Foto: PR)

Het Bij de herensectie van MVC wil het nog niet lukken om de 1e overwinning in 2023 te behalen. Daaraantegen doen de recreantengroepen het bijzonder goed. Dames 1 heeft afgelopen donderdag met 4 -0 gewonnen van Erasmus Volley8 uit Rotterdam. Ook het recreantenteam is, na een gelijkspel, afgelopen vrijdag  met een 3 -1 overwinning naar huis gekomen. Een mooie prestatie voor een bijna nieuw team.

De recreantengroep van MVC bestaat nu uit 15 enthousiaste dames en heren die nu begeleid worden door speler Peter de Bruin, die de tijdelijke honneurs als trainer op zich neemt. De club is gegroeid in aantal maar ook in het spelniveau en veel nieuwe leden zijn ook competitie gaan spelen. Op 19 januari speelde het recreanten team, na een felle strijd, nog 2 -2, maar zagen kansen op overwinning in de komende wedstrijden.

Wedstrijd
Na een goede voorbereidende training op donderdagavond, gingen de recreanten afgelopen vrijdagavond 27 januari naar Capelle aan de IJssel voor een wedstrijd tegen VCN XR2. Na een goede warming Up werd er begonnen aan de 1e set, waarbij MVC nog even moest inkomen. Slordige foutjes en een tegenstander die hard kon serveren zorgde ervoor dat de 1e set werd verloren. 25 -19. MVC liet zich niet gek maken en in de 2e set was dit duidelijk te merken. Technisch beter spelen, weinig fouten maken en er werd goed gescoord. MVC haalde de set naar zich toe. 16-25.

Kopie
De 3e set was een kopie van de tweede set. Wel veel lange rally’s die in het voordeel van MVC uitvielen. 16 – 25. In de 4e set had VCN niets meer in te brengen. Verbluft van het goede spel van MVC werden er door VCN veel ballen gemist en liep MVC snel uit en pakte de set met 12 – 25. Je kan goed merken dat het team steeds meer op elkaar ingespeeld raakt. Na anderhalf uur hard werken werd als beloning de eerste overwinning mee naar huis genomen; 3-1! Dit was echt een wedstrijd zoals het hoort te gaan en we hebben genoten!

Versterking gezocht!
De recreantengroep kan best wat versterking gebruiken, dus wil je lekker ballen in een gemixed team en ben je tussen de 18 en 80 dan ben je van harte welkom in ons gezellige team! De groep staat open voor zowel beginnende als gevorderde volleyballers.

Mocht u zin hebben kom gerust een kijken. Elke donderdagavond vanaf 20:30 uur in de Wethouder Smithal. Nieuwsgierig: meld je aan bij bestuur@mvcmaassluis.nl of via de website.