Leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland winnen plek in Skills The Finals

Algemeen
Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen.
Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. (Foto: PR)

Afgelopen vrijdag 27 januari plaatsten Jes en Melanie van Lentiz | VMBO Maasland zich voor de landelijke finale ‘Skills the finals’ op 23 en 24 maart in de RAI in Amsterdam. Leerlingen van verschillende scholen deden mee aan de regionale kwalificatiewedstrijd van Skills Talents Bloemwerk.

Skills Talents, georganiseerd door World Skills Netherlands, is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. Het is voor leerlingen die van een uitdaging houden of een uitdaging kunnen gebruiken. Binnen tien verschillende vakrichtingen laten vmbo-leerlingen zien wat zij in hun mars hebben en nemen het op tegen leeftijdsgenoten.

Kleur, compositie en techniek
Skills Talents Bloemwerk is gebaseerd op module 4 van het profielvak Groen en op het keuzevak Bloemwerk die bij Lentiz | VMBO Maasland worden gegeven. Belangrijke elementen in deze wedstrijd zijn gevoel voor kleur, compositie en techniek. De vakwedstrijden bestaan uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en de nationale finale: Skills The Finals.

Thuiswedstrijd
De kwalificatiewedstrijd vond plaats in Maasland. Een thuiswedstrijd voor de leerlingen van Lentiz | VMBO Maasland. Alle deelnemers kregen de opdracht een boeket te ontwerpen en maken voor een geliefde.
Tijdens de wedstrijd pasten de leerlingen verschillende bloembindtechnieken toe. Denk aan een handgebonden boeket of een gestoken bloemwerk. Ze maakten een planning en begroting en werden daar ook beoordeeld.

Eerder plaatsten Linn en Lieke - ook van Lentiz | VMBO Maasland - zich al in de finale voor Skills Talents Tuinaanleg en onderhoud. Hiermee wordt de school tijdens ‘Skills the finals’ vertegenwoordigd door maar liefst 4 leerlingen in 2 categorieën!