Persbericht Mahorokan judo

Algemeen
Op zaterdag 4 februari werden in Spijkenisse de regionale dan-examens gehouden.
Op zaterdag 4 februari werden in Spijkenisse de regionale dan-examens gehouden. (Foto: PR)

Op zaterdag 4 februari werden in Spijkenisse de regionale dan-examens gehouden. Van Mahorokan waren er dit keer maar liefst 7 judoka’s die opgingen voor het behalen van de zwarte band Judo.

Bij zo’n examen moeten zij de jury overtuigen van hun technische vaardigheden in het judo. Een examen bestaat uit een technisch gedeelte en eventueel een stijlvorm, Kata genaamd, uitvoeren. Alle 7 Mahorokan kandidaten (Storm van Dijk, Ben Goldsmith, Sem Wurth, Yannick Bosveld, Franka van der Salm, Gianluca Marrazza en Gijs van Paassen) wisten de examinatoren te overtuigen en werden gegradueerd tot zwarte band (1e dan). Een mooie mijlpaal in hun judo carrière en ook een grote waardering voor hun technische judotrainer Jan van Buren. 

Prijzenregen
Op zondag 5 februari reisden de Mahorokan jeugd naar Tilburg om deel te nemen aan het Kruikentoernooi. De jongens in de leeftijdsgroepen -12 jaar en -15 jaar wisten voor veel erepodium plaatsen te zorgen. Jordan Gestel, Tom Goldsmith, Sam de Heer, Ihsan Akdemir en Gokay Asil werden kampioen in hun klasse. Dave de Vreede, Joey Gestel en Tijn Brouwer pakten een 2e plaats bij dit toernooi. Myron Spa, Sven de Zoete en Stan Schuler eindigden op de 3e plaats.