Unieke sieraden in het Douanehuisje Maassluis

Algemeen
In de maand februari exposeert Wilma van den Hoek in het Douanehuisje.
In de maand februari exposeert Wilma van den Hoek in het Douanehuisje. (Foto: PR)

In de maand februari exposeert Wilma van den Hoek in het Douanehuisje in Maassluis. De edelsmid maakt sieraden van zilver, goud en edelstenen die te zien zijn tijdens deze expositie.

Wilma van de Hoek startte, na afronding van de opleiding aan de vakschool in Schoonhoven, als edelsmid haar atelier aan de Watermolen in Maassluis. Het werken met zilver, goud en edelstenen heeft volgens de edelsmid iets magisch. “Gedurende het proces smelt en vorm je kostbaarheden tot een sieraad. Een sieraad dat vervolgens gedragen wordt, krijgt voor de eigenaar steeds meer betekenis. Deze betekenis zorgt ervoor dat sieraden meer waarde krijgen in het leven van mensen en veelvuldig een tweede leven krijgen.” Dit komt in het werk van Wilma onder andere naar voren in de persoonlijke opdrachten. “De stijl is divers”, legt de kunstenares uit. “Voornamelijk abstract omdat herinneringen zich vastklampen aan onnavolgbare details.” Het liefst laat Wilma de sieraden ontstaan aan de hand van haar gevoel bij een woord, beeld of gebeurtenis. “Hierdoor groeien de sieraden op de werkbank. Soms zijn deze minimalistisch, op andere momenten rijk gedecoreerd. Deze manier van werken geeft een enorm gevoel van vrijheid, wat helpt om steeds opnieuw unieke sieraden te maken.”

Openingstijden
De expositie van Wilma van de Hoek is van zaterdag 4 februari tot en met zondag 26 februari gratis te bezoeken op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur in het Douanehuisje aan de Govert van Wijnkade 52 in Maassluis. Meer informatie of alvast een impressie van het werk van Wilma, vind je op www.wilmavandenhoek.nl.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente het Douanehuisje gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer info: www.crmmaassluis.nl.