Kunst is leven - het is de taal van de ziel

Algemeen
anneke Wessels en Khalil Khalil exposeren in De Drukkerij.
anneke Wessels en Khalil Khalil exposeren in De Drukkerij. (Foto: SMK)

In de aanloop naar de Kunstroute Maassluis 2023 heeft Ans van de Wiel de organisatoren van dit evenement geïnterviewd.

Vrijdag was zij op bezoek bij Hanneke Wessels. Hanneke heeft deze route mede op de kaart gezet. Op de vraag van Ans of dat moeilijk was, antwoordt zij: “Ik heb met nog vier collega’s deze Kunstroute tot stand gebracht. Het was een hele kluif om een zo goed mogelijke route uit te stippelen en voor iedere kunstenaar en gastkunstenaar een passende ruimte te vinden (buiten de eigen ateliers), maar we zijn erin geslaagd. Ik denk dat het zeker de moeite waard is en nodig iedereen van harte uit in mijn atelier aan de Dr. Kuyperkade 27c om te komen kijken. Ik maak tekeningen, collages en grafiek en werk graag met potlood, inkt en contékrijt op papier. Mijn werk is meestal figuratief. Tijdens de Kunstroute heb ik twee collega Maassluise Kunstenaars uitgenodigd in mijn atelier. Hun werk vormt een mooie aanvulling op het mijne. Zo bieden wij de bezoekers een gevarieerde verzameling kunst in diverse disciplines op één plek.”

Juist op dat moment komt Khalil Khalil langs om de locatie te bekijken, waar hij tijdens de Kunstroute zijn werk in de hal zal laten zien. Na zijn succesvolle tentoonstelling in Theater Koningshof vorig jaar september doet hij als gastkunstenaar mee. Khalil - woonachtig op de Lady Ann, de boot voor Syrische vluchtelingen - vertelt over zijn schilderhobby. Zijn werken zijn abstracte vertalingen van emoties met acrylverf. In zijn schilderijen kan hij deze moeilijke tijd verwerken. Het maakt zijn hoofd leeg. Zoals hij zonder aarzelen zegt: “Kunst is leven. Het is de taal van de ziel.” 

Hanneke Wessels en Khalil Khalil exposeren in De Drukkerij, Dr. Kuyperkade 27c. De Kunstroute 2023 wordt gehouden op 15 en 16 april. Kijk voor meer informatie op: www.maassluisekunstenaars.nl.