De Vliet wint ook van de Hunselaer

Algemeen
De Vliet lijkt eindelijk de weg naar boven te hebben gevonden.
De Vliet lijkt eindelijk de weg naar boven te hebben gevonden. (Foto: AGHeeremansPhotography)

Een week na het enorme succes in Wateringen tegen ‘The Old Counters’, moest ‘de Vliet’ pogen dat succes te continueren tegen de Honselersdijkers op 17 maart. Vanwege de verkiezingen was het spelen op de woensdag daarvoor, onmogelijk gebleken in ‘Oud Sluys’.

Siem Klein, Jos v.d. Zeijden, Hen van Dam en Kees van Rijn, werden hartelijk ontvangen door de op winst azende Alex Schorren, Peet v.d. Hoek, Rob Kohl en het gelegenheidskoppel Jan Post/Adrie Tollens. Het werd een spannende middag, met uiteindelijk ‘de Vliet’ als bovenliggende partij. Het werd 77,15 tegen 73,07, hetgeen voor de competitie 96,44 tegen 91,34 procentpunten betekende. 

Koppositie
‘Man of the Match’ aan de Maassluise kant, werd Peet v.d. Hoek. Hij won zijn beide partijen en scoorde daarbij het hoogste partijresultaat en de hoogste serie. Hiermede verstevigde hij zijn koppositie in het persoonlijk klassement, met de 59 pluspunten werd zijn totaal 209 punten. Nauwelijks meer in te halen voor de runners-up Ton Steenhagen en Rob Kohl. In de eerste partij van de middag, versloeg Alex Schorren de Honselersdijker Siem Klein met 10,40 tegen 8,23. Tegelijkertijd, wist Peet v.d. Hoek ruim te winnen van Jos v.d. Zeijden; het werd 10,45 tegen 8,14. Jan Post, na lange tijd weer eens achter de tafel, verloor teleurstellend met tweehonderdste punt verschil van Hen van Dam. Pas nadat de rekenmeesters achter de wedstrijdtafel hun licht over de uitslag hadden doen schijnen, werd duidelijk dat Hen van Dam met 9,20 tegen 9,18 gewonnen had. Rob Kohl verloor in de laatste partij voor de pauze met 7,05 tegen 7,77 van Kees van Rijn.

Kansen
Door die uitslagen, was een tussenstand van 37,08 tegen 33,34 ontstaan. Alle kans derhalve voor beide teams, om alsnog aan een winstmiddag te gaan werken. Alex Schorren verloor nu van Jos v.d. Zeijden met 7,83 tegen 10,37. Peet v.d. Hoek stelde echter tegelijkertijd orde op zaken, door met 13,86 tegen 7,45 van Siem Klein te winnen. Adrie Tollens moest daarna toegeven aan Kees van Rijn. Het werd 21 tegen 20 caramboles voor Adrie. Door een lager ‘te maken’, kreeg Kees toch de winst met 7,50 tegen 11,11 toegerekend.

De middag eindigde met het treffen tussen Rob Kohl en Hen van Dam. Met het voordeel van achthonderdste punt, kreeg Rob Kohl de partij in handen. Het werd 10,88 tegen 10,80 punten.