Korfballers Maassluis handhaven zich in eerste klasse na winst

In de allerlaatste minuut schoot Mark van der Vaart zijn ploeg naar twee zeer belangrijke punten. (Foto: Edwin Sonneveld-fotografie)

Zaterdag stond de degradatiekraker tussen de korfballers van c.k.c. Maassluis en IJsselvogels op het programma in de Maassluise Olympiahal. Maassluis speelde een sterke eerste helft, maar ging in het tweede bedrijf nog bijna de bietenbrug op: 17-16.

Supporters van beide teams waren massaal uitgelopen om hun clubs aan te moedigen in deze enorm belangrijke wedstrijd. Voor IJsselvogels was het de laatste strohalm om degradatie te ontlopen, Maassluis zou bij winst zich handhaven in de eerste klasse. De thuisploeg kwam ondanks de druk uitstekend uit de startblokken. Binnen no-time stond de ploeg met 3-0 voor dankzij afstandstreffers van Osayande Iyawe, Afra Verpaalen en Esther Fortuin. De marge van drie zou lang op het scorebord blijven, maar vlak voor de rust leek Maassluis de genadeklap uit te delen door wederom twee treffers van ver, ditmaal gescoord door Jari Sonneveld en Kim Crooswijk: 9-4.

Knokken
Niets bleek minder waar. Ondanks dat Mark van der Vaart het verschil direct na rust naar zes bracht, knokte IJsselvogels zich sterk terug in de wedstrijd. Waar de thuisploeg steeds moeilijker de korf wist te vinden, vielen de doelpunten aan Moordrechtse zijde als rijpe appelen. Maassluis wist even niet waar ze het moest zoeken en toonde bij vlagen onzekerheid en frustratie. Zeker toen vlak voor tijd de gasten de wedstrijd compleet kantelden en voor het eerst een voorsprong pakten: 14-15. Toch hield de ploeg van Johan van Barneveldt het hoofd koel en wist in een uiterst tumultueuze slotfase de winst te pakken. In de allerlaatste minuut schoot Mark van der Vaart zijn ploeg naar twee zeer belangrijke punten: 17-16.

Maassluis heeft nu met nog twee wedstrijden te spelen vier punten voorsprong op Weidevogels, die op de eerste degradatieplaats staat. Maassluis heeft echter een beter onderling resultaat en is daardoor niet meer te achterhalen. IJsselvogels staat achtste en is na de nederlaag gedegradeerd.

Maassluis 2
Het tweede team van Maassluis won ook haar wedstrijd van IJsselvogels. Ondanks een kleine achterstand bij rust, werd de wedstrijd uiteindelijk met ruime cijfers gewonnen. In een tijdsbestek van slechts acht minuten in de tweede helft werd de 5-6 achterstand omgebogen in 14-6 voorsprong.