Brons voor judoka Franka van der Salm in Riga

Algemeen
Franka van der Salm liet uitstekend judo zien
Franka van der Salm liet uitstekend judo zien (Foto: PR)

Afgelopen weekend was de Mahorokan judo ploeg weer zeer Internationaal bezig. De senioren judoka’s kwamen uit bij de European Cup in Riga, Letland.

Op zaterdag liet Franka van der Salm uitstekend judo zien in de klasse -52 kg. In de eerste ronde won ze met een houdgreep van de Letse Javorska. In de kwartfinale besliste Franka de partij in haar voordeel tegen De Luca uit Italië. Na een spannende strijd in de halve finale moest Franka helaas toch de winst in de golden score aan de Sloveens Stangar laten. Maar in de strijd om het brons herpakte zij zich weer prima en wist met een waza ari score met een beenworp tegen de Italiaanse Tedeschi de bronzen European Cup medaille binnen te halen. 

Christina Heck (-78 kg) en Stef van Kampen (+100 kg) wisten op zondag eveneens de strijd om het brons te bereiken. Helaas moesten zij beiden de winst aan hun tegenstanders uit respectievelijk Letland en Polen laten. Hierdoor eindigden ze allebei op de ondankbare 5e plaats bij deze European Cup net buiten de medailles. Jelle van Teijlingen en Coen van Winden redden het dit keer niet om door de voorrondes te komen.

Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
In het zelfde weekend kwam Twan Witteveen uit bij de Junior European Cup in de Bosnische hoofdstad Sarajevo. Na een vrijloting in de eerste ronde van de -60 kg klasse bleek Agamammedov uit Turkmenistan in de tweede ronde te sterk. Aangezien deze Turkmeen tot in de halve finale doordrong kreeg Twan een herkansing. Hierin wist hij eerst de Australier McClifty met een armklem te verslaan. De Fransman Demarinis versperde daarna de weg naar het brons voor Twan.

Dordrecht
De jongste jeugdjudoka’s kwamen dit weekend in actie bij het instaptoernooi in Dordrecht. De jeugd liet zich daar goed gelden. Coach Tom van den Thoorn was dan ook erg tevreden over het getoonde judo. Cas Jansen, Tijn Brouwer, Stan Schuler en Ris Aalbregt verdienden de gele oorkonde. Vicky Timmermans. Melle Wibbens, Maeve van Dam en Isis Leeman behaalden de oranje oorkonde. Joey Gestel behaalde zelfs de blauwe oorkonde.