Erop of eronder voor Schaakvereniging Maassluis

Algemeen
In Moerkapelle was het in de degradatiekraker erop of eronder.
In Moerkapelle was het in de degradatiekraker erop of eronder. (Foto: PR)

In Moerkapelle was het in de degradatiekraker erop of eronder voor het achttal wedstrijdschakers van SV Maassluis. Nog puntloos in de eerste klasse, dus de opdracht was duidelijk.

Dertig minuten voor middernacht was er nog maar één partij gaande en Maassluis leidde met 4-3. De druk op de eenzame vechter aan bord 5 moet enorm zijn geweest, onder de hoopvolle respectievelijk bevreesde blikken van de reeds uitgespeelde teamgenoten en hun tegenstanders. Helaas… de slotpartij ging verloren, waarmee de einduitslag uitkwam op 4-4. Van de positieve kant bekeken: het eerste punt is behaald en met nog twee speelrondes voor de boeg heeft SV Maassluis nog alles in eigen hand. Winstpunten werden behaald door Jos Kruidenier, Dirk Brijs en het nieuwste lid Johan ’t Hart, die daarmee direct aantoonde een welkome versterking te zijn.

Wisselende koppositie
In de interne competitie wisselt de bezetting van de koppositie bijna wekelijks. Inmiddels is Marcel Bergen op de voor hem zo vertrouwde plek beland, op de hielen gevolgd door de in blakende vorm verkerende Jos Kruidenier.