Zondag tweede marathontrainingsloop

Algemeen
De trainingsloop start om 10:00 uur.
De trainingsloop start om 10:00 uur. (Foto: PR)

Komende zondag zal er weer een trainingsloop voor de marathon zijn bij AV Waterweg. Twee weken voor de Rotterdammarathon (16 april) is het eigenlijk het laatste geschikte moment om dertig kilometer of meer te trainen en waarom zou je dit solo doen als het in groepsverband kan onder begeleiding van (ervaren) tempolopers en er verzorging onderweg is?

De trainingsloop start om 10:00 uur (ook de starttijd in Rotterdam) direct naast het clubhuis en er worden achtereenvolgens rondes gelopen van 10,3 en 3x6,7 km. De aangehouden tempo’s variëren van 4.30 tot 6.30 min/km met daartussen telkens 15 seconden al naar gelang de wensen van de ingeschreven deelnemers (kosten 3 euro). In water en thee voorziet de organisatie en sportdrank kan worden neergezet op de tafels. Men is uiteraard vrij om minder (of meer) rondes te lopen maar benadrukt wordt dat er geen sprake is van een wedstrijd. 

Testen
Afgelopen zondag stond in Naaldwijk na 4 jaar weer de Ruitenburg Halve Westland op het programma, wat ook een prima gelegenheid was om te testen hoe het met de vorm staat in aanloop naar de klassieke afstand van 42,2 km. Waar de voorgaande 20 keer het centrum van Naaldwijk op zaterdag nog toneel was van deze wedstrijd, was nu gekozen voor de zondag als wedstrijddag en de accommodatie van Olympus ‘70 als start- en finishlocatie. Het gehele parcours was vrijwel autovrij en ging vice versa naar de Lier en Wateringen. Qua weer trof de organisatie het niet echt maar desondanks deden aan de 3 verschillende afstanden toch zo’n 700 deelnemers mee. Ook een vijtiental clubgenoten trotseerde de koude oostenwind en de miezerregen en kwam soms tot mooie resultaten zodat zelfs op het iets te lange parcours (21,4 km) toch pr’s werden behaald. Vijfde overall werd Gerard de Lange (1.16.06) en een tiental minuten later volgde een kwartet AVW’ers dat de hele wedstrijd samen gelopen had (pr’s voor Joost van Ladesteijn en Ed Plugge). Vijf minuten daar weer achter liep Neal van der Laan naar zijn beste tijd ooit.

Al met al dus een goede tussenbalans in aanloop naar de 43e uitvoering van de Rotterdammarathon!