Ars Musica Orkest en Concertkoor
Ars Musica Orkest en Concertkoor (Foto: Mirjam Lems)

Ars Musica brengt spectaculaire muziek van het Wonderkind Felix

zaterdag 4 november 2023 20:00 tot 21:30

In het najaar van 2023 brengt Ars Musica het programma ‘Wonderkind Felix’ naar 11 podia in heel Nederland. In het programma staan de jeugdcomposities van Felix centraal evenals werken van componisten die hem inspireerden. Ars Musica werkt hiervoor samen met verteller David Prins van Muziektheater Hollands Diep. Het programma staat onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. En is op zaterdag 4 november 2023 te horen in de Grote Kerk in Maassluis. Kaarten zijn nu te koop.

Het concert ‘Wonderkind Felix’ vormt het tweede deel van het zevenjarige project over het leven, het werk en de wereld van de componist Felix Mendelssohn Bartholdy. Met dit project heeft Ars Musica een unieke benadering gekozen om klassieke muziek toegankelijk te maken voor alle generaties. In een dynamische opstelling musiceren zowel het koor als het orkest uit het hoofd. 

‘Wonderkind Felix’ vertelt het verhaal van een jong muzikaal genie Felix Mendelssohn, wiens buitengewone talent de harten van de luisteraars raakt. Het voert mee naar zijn diepste gedachten, muzikale inspiratiebronnen, buitenlandse reiservaringen en eerste meesterwerken. De concertbezoekers zullen versteld staan van de virtuoze sprankelende ‘Eerste Symfonie’, geschreven door een 14-jarige en begrijpen met het luisteren naar de cantate ‘Wer nur den lieben Gott lässt walten’ waarom Europa zo eensgezind was in haar lof voor deze wonderlijke jongeman. Koor en Orkest van Ars Musica nemen het publiek mee op een muzikale reis door verschillende tijdperken en genres in een meeslepende uitvoering.

Het verhaal achter de componist Om het publiek meer inzicht te geven in het werkproces van de zeer jonge Felix, zal David Prins als verteller niet alleen de muziekstukken introduceren, maar ook achtergrondinformatie geven. Hiervoor worden brieffragmenten van en aan Felix gebruikt, waardoor het publiek een dieper begrip krijgt van de muziek en het verhaal achter de componist.  De concertreeks wordt uitgevoerd door het Ars Musica Orkest, het Ars Musica Concertkoor en Patrick van der Linden als dirigent. Het concert duurt 90 minuten.