Afbeelding
(Foto: PR)

Regioboekenmarkt Koningshof Maassluis

zaterdag 9 december 2023 9:01

Voor de derde keer is er een regio-boekenbeurs in Maassluis en wel op zaterdag 9 december. 

Decennialang organiseerde de stichting Ons Rotterdam een boekenmarkt waar onder meer regionale boeken werden aangeboden. De Documentatiegroep ’40-’45, een landelijke vereniging voor geïnteresseerden in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog was ook een vaste gast van dit evenement.

“Naast het geven van informatie verkochten wij net als andere standhouders boeken, speciaal over de regio Rotterdam en de Tweede Wereldoorlog, voor een redelijke prijs. Veel bezoekers maakten daar gretig gebruik van”, aldus Willem Oldenburg en Dirk Docter van de Documentatiegroep ’40-’45.

De Rotterdamdag bestaat niet meer sinds 2018. Er zijn diverse boekenmarkten in de regio, maar er is geen gespecialiseerde markt met regioboeken. De organisatoren willen dit gat in de boekenmarkt voor de derde keer vullen met een regio-boekenbeurs. Deze regioboekenmarkt vindt op 9 december 2023 van 9.00 tot 14.00 uur plaats in de Koningshof, Uiverlaan 20 in Maassluis.

Behalve veel kwaliteitsboeken over Rotterdam zijn er ook publicaties te koop over Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, het Westland en het hele Rijnmondgebied. “Bezoekers vinden er een ruime selectie van boeken over hun woonplaatsen in diverse tijdvakken. Een breed scala van onderwerpen wordt aangeboden: regionale boeken over de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse wederopbouw, maar ook over de havens, scheepvaart, voetbal en recente geschiedenis.”

Er is ook een stand aanwezig van de Historische Vereniging Schiedam. Ook zij bieden regionale boeken aan.