Afbeelding
(Foto: Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV)

Natuurcafé over bodemleven

zaterdag 2 maart 2024 10:00 tot 12:00

Natuurlijk Waterweg-Noord KNNV organiseert op zaterdag 2 maart een lezing over het bodemleven. Karel Eigenraam neemt zijn toehoorders tijdens deze lezing mee naar de diepten van de natuur; een reis door de intrigerende wereld van de bodem. 

In de bodem krioelt het van de organismen zoals schimmels, aaltjes, bacteriën, virussen, wortels, organisch materiaal etc. Ontdek hoe zij samenwerken met de vegetatie en de bodemstructuur vormgeven. Leer hoe deze organismen helpen bij het vasthouden en afvoeren van water terwijl ze planten van voedsel voorzien en beschermen tegen ziekten.

De lezing van Karel Eigenraam duurt van 10.00 tot 12.00 uur, de toegang is gratis en iedereen is welkom. Het Natuurcafe vindt plaats in Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3 in Schiedam