Kamerkoor Cantabile.
Kamerkoor Cantabile. (Foto: Cantabile)

Kamerkoor Cantabile trakteert buurtgenoten op concert

zondag 3 maart 2024 15:30

Kamerkoor Cantabile geeft zondag 3 maart een concert in het Witte Kerkje aan de Constantijn Huygensstraat 1. 

Het koor repeteert al heel veel jaren elke dinsdagavond in dat gebouw. In de afgelopen jaren hebben de zangeressen en zangers de omgeving enorm zien veranderen door de sloop van oude en de bouw van nieuwe woningen. Om de ‘buren’ van het Witte Kerkje te laten horen wat er elke week bij hen om de hoek gebeurt, heeft Cantabile hen voor deze zondagmiddag uitgenodigd.

Het concert begint om 15.30 uur en is natuurlijk ook toegankelijk voor niet-buurtbewoners. Zij betalen echter een toegangsprijs van 10 euro, maar daarbij is een drankje na afloop inbegrepen. 

Het koor staat onder leiding van Oksana Kryuchkova. Ter afwisseling van de koormuziek speelt zij ook nog twee stukken op de piano. 

Cantabile presenteert een programma dat in november 2023 al met veel succes is Den Haag is uitgevoerd. Het bestaat uit werken van diverse componisten uit verschillende tijdsperioden. Josquin Desprez en Thomas Tallis componeerden hun liederen in de zestiende eeuw; Jetse Bremer en Ola Gjeilo in de twintigste eeuw. Daarnaast worden composities gezongen van Maurice Duruflé, Edward Elgar, Gabriel Fauré en Arvo Pärt.