Jaap Kroonenburg, de vaste bespeler van het monumentale orgel.
Jaap Kroonenburg, de vaste bespeler van het monumentale orgel. (Foto: PR)

Paasconcert Maassluis door Jaap Kroonenburg

maandag 1 april 2024 20:00

Op Tweede Paasdag organiseert Stichting Garrels-orgel Maassluis een Paasconcert in de Groote Kerk. Het concert wordt gegeven door Jaap Kroonenburg, de vaste bespeler van het monumentale orgel.

Het programma is zeer gevarieerd, met werken van Jan Zwart, J.S. Bach, G.F. Händel, J.M. de Séverac, J. Schneider, J. Callaerts en tot slot een finale van Paasliederen, gecomponeerd door Feike Asma, voormalig organist van de Groote Kerk. 

Het concert vangt aan met een fantasie over het bekende paaslied “Daar juicht een toon”. Dit concert markeert het begin van de nieuwe concertserie, die mede tot stand komt met financiële steun van de Govert van Wijnstichting. 

Inclusief het Paasconcert organiseert de Stichting Garrels-orgel Maassluis dit jaar opnieuw elf orgelconcerten in de Groote Kerk waarbij verschillende bekende organisten uit Nederland het beroemde orgel uit 1732 zullen bespelen. 

Het concert vindt plaats op Tweede Paasdag, maandag 1 april 2024, in de Groote Kerk. Aanvang: 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis). Na afloop is er koffie/thee en cd-verkoop.