Afbeelding
(Foto: )

Gratis themamiddag over cybercrime en babbeltrucs

vrijdag 12 april 2024 14:00

Op vrijdag 12 april organiseren Samen Digitaal Wijzer, De Bibliotheek de Plataan en de Gemeente Maassluis samen een gratis themamiddag over Cybercrime en Babbeltrucs. De thema-avond richt zich op inwoners van 50 jaar en ouder, maar ook mensen jonger dan 50 jaar zijn uiteraard van harte welkom. 

Digitale criminaliteit is veel voorkomend en de snelst groeiende vorm van criminaliteit. Door middel van een interactieve presentatie krijgen de bezoekers van een medewerker van de Veiligheidsalliantie Rotterdam op een leuke manier meer informatie over veilig internetgebruik. In de presentatie komen onder meer WhatsAppfraude, phishing, helpdeskfraude, spoofing en datingfraude aan bod.

De wijkagent neemt de aanwezigen mee in de wereld van de babbeltrucs. Wat zijn babbeltrucs eigenlijk, hoe herken je een babbeltruc en wat doe je als je slachtoffer bent geworden? 

Na afloop zijn er gesprekstafels waar met elkaar in gesprek kan worden gegaan over cybercrime en babbeltrucs.

Deze themamiddag begint om 14.00 uur in Theater Koningshof, inloop vanaf 13.30 uur. Graag vooraf aanmelden via info@samendigitaalwijzer.nl.