Het Alzheimer Café Maassluis vindt plaats in de Tweemaster.
Het Alzheimer Café Maassluis vindt plaats in de Tweemaster. (Foto: Minters)

Alzheimer Café in De Tweemaster

dinsdag 16 april 2024 19:30 tot 21:30

Op dinsdagavond 16 april vindt het Alzheimer Café met thema ‘Minters voor de mantelzorger’ plaats in De Tweemaster in Maassluis.

Gastsprekers Ymke Goedhart en Linda Verhage, beiden werkzaam bij Minters Mantelzorg, vertellen hoe Minters klaarstaat voor mantelzorgers in Maassluis. Soms voelen mensen zich geen ‘mantelzorger’ en blijken zij dit in de praktijk toch te zijn. Het is soms zo vanzelfsprekend dat je je partner of je ouders helpt. Ymke en Linda gaan het gesprek aan over wat zij kunnen bieden en lichten verschillende cursussen rondom mantelzorg toe. 

Het programma start om 19.30 uur en eindigt rond 21.30 uur. Het Alzheimer Café Maassluis vindt plaats in de Tweemaster, Vondelpark 2 in Maassluis en is gratis toegankelijk.

Argos Zorggroep organiseert het Alzheimer Café in samenwerking met Careyn, Seniorenwelzijn en Minters Mantelzorg. Het Alzheimer Café is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen met (beginnende) dementie, hun partners, familieleden en andere belangstellenden. Men ontmoet elkaar in een ongedwongen sfeer met een kopje koffie of thee. Er is ruimte om ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan de aanwezige deskundigen.