Vier oud-burgemeesters van Maassluis; Hans van Es, Jannie Sterkenburg-Versluis, Koos Karssen en Edo Haan.
Vier oud-burgemeesters van Maassluis; Hans van Es, Jannie Sterkenburg-Versluis, Koos Karssen en Edo Haan. (Foto: Peter Farla)

Presentatie nieuw themaboekje HVM

donderdag 18 april 2024 20:00

De Historische Vereniging Maassluis (HVM) komt binnenkort met een nieuw themaboekje. Voormalig wethouder David van der Houwen heeft met de vier laatste burgemeesters van Maassluis teruggeblikt op gebeurtenissen tijdens hun ambtsperiode. De interviews met de burgemeesters zijn verwerkt in een boekje.

De rode draad in hun verhalen zijn de dilemma’s waarmee een burgemeester wordt geconfronteerd en hoe zij daarmee zijn omgegaan. De herinneringen van Hans van Es, Jannie Sterkenburg-Versluis, Koos Karssen en Edo Haan schetsen een goed beeld van de ontwikkelingen in een kleine stad in een dynamische omgeving vanaf 1979 toen burgemeester Van Es aantrad.

Helaas kan Hans van Es de publicatie van het boekje niet meer meemaken; hij overleed in september 2022. 

De boekpresentatie vindt plaats op donderdag 18 april tijdens de ‘HVM-Historische Avond’ in aanwezigheid van de schrijver, de drie oud-burgemeesters en de huidige burgemeester van Maassluis, Gregor Rensen.

Na de boekpresentatie zal Gertjan van de Velden een lezing geven met als titel “Maassluis in de Tweede Wereldoorlog: het Geuzenverzet”.

Deze avond vindt plaats in zaal De Lepelaar van Theater Koningshof. Het begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis.