Auteur Joop van Buuren aan het werk.
Auteur Joop van Buuren aan het werk. (Foto: Hanneke Bombeke-van Buuren (Studio Hann)

Presentatie stamboomboek familie Van Buuren

zaterdag 20 april 2024 14:00

Op zaterdag 20 april vindt in De Lier de presentatie plaats van het Stamboomboek van de familie Van Bu(u)ren. Dit gebeurt door onderzoeker/auteur Joop van Buuren.

Het ruim 800(!) pagina’s tellende fullcolour boekwerk op A4-formaat bevat de resultaten van een zeer gedegen onderzoek van maar liefst 20 jaar, voornamelijk in de regio Vijfherenlanden e.o., de regio Schieland e.o., regio Delfland e.o. etc. De inhoud gaat terug tot vroeg in de 15e eeuw en betreft gegevens van circa 2.475 naamdragende familieleden, exclusief aanverwanten en getuigen.

Familietakken

Familieleden in alle genoemde regio’s worden opgeroepen om zoveel mogelijk andere familieleden te informeren over deze bijzondere en tevens historische bijeenkomst. De aanstaande ontmoeting tussen familieleden uit de Regio Vijfherenlanden (familienaam voornamelijk Van Buren) en familieleden uit de regio’s Schieland, Delfland en overige regio’s (familienaam voornamelijk Van Buuren) is immers uniek, dan wel heel bijzonder. Beide familietakken stammen rechtstreeks af van de als oudste bekende voorouder Aernout/Aert van Bueren/Buijren (circa 1415). Sinds 1750 is er vrijwel geen contact meer geweest tussen deze beide familietakken.

Hapje en drankje

De boekpresentatie vindt plaats bij Tekno Collectables, Coldenhovelaan 8 in De Lier. De inloop is vanaf 14.00 uur, de presentatie start ca. 14.45 uur. Voor en na de boekpresentatie is er voor de aanwezigen ruime gelegenheid om onder het genot van een (gratis) hapje en een drankje familieleden te ontmoeten. Ook kunnen geïnteresseerden het stamboomboek voor 25 euro direct aanschaffen. Uiteraard is deze unieke uitgave ook ná de bijeenkomst nog verkrijgbaar voor zowel familieleden als liefhebbers van genealogie.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor de bijeenkomst, doe dit dan liefst vóór 1 maart via een e-mail naar stamboomvanbuuren@gmail.com. Vermeld hierbij de naam/namen van de bezoeker(s) en eventueel het gewenste aantal exemplaren van het stamboomboek. Bent u 20 april verhinderd, maar wilt u het boek toch al bestellen (25 euro exclusief verzendkosten) in de voorverkoop? Stuur een e-mail naar stamboomvanbuuren@gmail.com. Voor meer informatie kunt u bellen met coördinator Maarten van Buuren 06-53649081.