Fantastische Felix in de Groote Kerk

Cultuur
Het concert op zaterdag 22 oktober begint om 20.00 uur in de Groote Kerk in Maassluis.
Het concert op zaterdag 22 oktober begint om 20.00 uur in de Groote Kerk in Maassluis. (Foto: PR)

“Hij is de Mozart van de negentiende eeuw. De meest stralende ster onder de musici, die de tegenstellingen van onze tijd beter doorziet dan anderen, en als eerste weet die te verzoenen”, aldus Robert Schumann over zijn collega Felix Mendelssohn. De topmusici van het Ars Musica Concertkoor en Orkest zullen in een spectaculair concert op zaterdag 22 oktober in de Groote Kerk te Maassluis laten horen waarom Felix Mendelssohn door een van zijn tijdgenoten zo werd gewaardeerd.

En nog steeds, bijna twee eeuwen later, is de muziek van Mendelssohn springlevend en is zijn levensverhaal actueel. En zonder Mendelssohn geen Bach. Het was immers Mendelssohn die na 100 jaar Bachs Matthäus Passion aan de vergetelheid ontrukte. En ook nadien bleef hij zich beijveren voor de muziek van Bach. Behalve Bach was het ook Mozart die hem inspireerde. Mozarts overbekende Symfonie 40 wordt volledig uit het hoofd gespeeld: interactie tussen musici en publiek is gegarandeerd.

Musici

Ars Musica Concertkoor en Orkest o.l.v. Patrick van der Linden
Nanette Mans, sopraan

Programma

Johann Sebastian Bach
Der Geist hilft uns’re Schwachkeit auf, BWV 226
motet voor koor en continuo

Wolfgang Amadeus Mozart
Symfonie 40, K. 550

Felix Mendelssohn Bartholdy
Wie der Hirsch schreit (Psalm 42, op. 42)
cantate voor koor, sopraan en orkest

Fanny Hensel-Mendelssohn Bartholdy
Twee liederen voor sopraan en orkest

Darius Milhaud
Scaramouche

Praktische informatie

Het concert op zaterdag 22 oktober begint om 20.00 uur in de Groote Kerk in Maassluis. Kaarten zijn 25 euro. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar www.muziekmaassluis.nl of mail naar info@muziekmaassluis.nl.