Drukbezochte opening tentoonstelling Schilderen aan het Scheur

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Mick Otten)

Afgelopen zaterdag werd in Museum Maassluis de tentoonstelling ‘Schilderen aan het Scheur’ geopend. 

Maassluise Kunstenaar Bikkel Artist, één van de winnaars van de stimuleringsprijzen van de Waterweg Cultuurprijs 2021, organiseerde deze zomer het project ‘Schilderen aan het Scheur’. In de tentoonstelling wordt het werk getoond van de deelnemers aan het project, samen met schetsen van leerlingen van het Revius Lyceum Maassluis. 

Bij de opening deden maar liefst vijf personen het woord. Victor Knippenberg, voorzitter van het museumbestuur, startte door iedereen - maar vooral de deelnemende artiesten en hun familie, jong en oud - welkom te heten. Hij bedankte de samenstellers van de expositie voor hun originele presentatie en natuurlijk die tientallen artiesten die meededen aan dit project.

Pia van Oord, bestuursvoorzitter van de Waterweg Cultuur Prijs vertelde vervolgens over de prijs en waarom Bikkel Artist’s project zo werd gewaardeerd. Zij deed ook de fysieke opening. Andries de Haan droeg ‘Het Scheur’ voor, het gedicht dat ook de expositieposter siert. Friedie Kloen memoreerde Bikkel’s energie en prettige samenwerking.

Ten slotte nam Bikkel zelf het woord; ze vertelde over het project en eindigde met een zeemanslied waaraan de bezoekers deelnamen door zachter of harder ‘ahoy’ te roepen.

Omdat er over de 70 mensen aanwezig waren, was het dringen in het De Vrieskabinet! Het was een bijzondere opening waarbij het museum veel nieuwe en jonge bezoekers heeft mogen verwelkomen. 

De expositie is t/m 5 maart 2023 te bezoeken.