Orgelconcert door Adriaan Hoek

Cultuur
 Adriaan Hoek is stadsorganist van Rotterdam.
Adriaan Hoek is stadsorganist van Rotterdam. (Foto: PR)

De stadsorganist van Rotterdam, Adriaan Hoek, bespeelt op zaterdag 3 juni het Garrels-orgel in de Groote Kerk in Maassluis. 

Het concert markeert het begin van een serie tweewekelijkse concerten met wisselende organisten, mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsor: de Govert van Wijnstichting. 

Op het programma staan de 6e sonate van de Franse componist Alexandre Guilmant, enkele orgelkoralen van Johann Sebastian Bach en tot slot de Introduktion, Passacaglia und Fuge in e van de Duitse componist Max Reger. Van de laatstgenoemde componist is het dit jaar zijn 150e geboortejaar. 

Adriaan Hoek studeerde in 2016 summa cum laude af aan het Rotterdams Conservatorium. Hij vervolgde zijn studie aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg en aan de Hogeschool in Gent. Hij won diverse prijzen in binnen- en buitenland, waaronder ook de 1e prijs bij het Govert van Wijn Orgelconcours in 2009 in Maassluis. Hij is als kerkmusicus verbonden aan de Marekerk te Leiden. Sinds een jaar is hij tevens benoemd tot stadsorganist van Rotterdam, wat hem de vaste bespeler maakt van het orgel in het stadhuis en het orgel in Concertgebouw De Doelen. 

Het concert op 3 juni vangt aan om 20.00 uur. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voor 10 euro verkrijgbaar aan de deur (tot 18 jaar gratis). In de nabije omgeving van de kerk is voldoende (gratis) parkeerruimte.