Expositie ‘Natuurkunst: een andere kijk op zeedieren’ van Mick Otten in Wateringen

Cultuur
Mick Otten toont in de expositie foto’s van zeedieren.
Mick Otten toont in de expositie foto’s van zeedieren. (Foto: Mick Otten)

Op zaterdag 30 september wordt in de Hofboerderij van de Culturele Raad in Wateringen om 14.00 uur een expositie van Mick Otten geopend met als thema Natuurkunst: een andere kijk op zeedieren.

Mick Otten toont in de expositie foto’s van zeedieren. Hij fotografeert die dieren aan de kust, op zijn wekelijkse duiktochten en thuis. Mick maakt er natuurkunst van door die zeedieren los te halen van hun natuurlijke omgeving: hij legt ze vast op een zwarte achtergrond om hun excentrieke vormen en prachtige kleuren te benadrukken. Kleine dieren los van hun omgeving fotograferen lukt onder water niet zo goed, dus verzamelt hij die om ze thuis te fotograferen. Daarna krijgen de dieren hun vrijheid weer terug. Het zijn dus allemaal foto’s van levende dieren. 

Mick Otten is freelance fotograaf en beeldend kunstenaar en van jongs af aan opgegroeid met zeenatuur. Zijn foto’s kom je regelmatig tegen op websites en in boeken en tijdschriften.

De expositie is te zien bij De Hofboerderij, Hoflaan 1, Wateringen. De expositie is alle weekenden vrij te bezoeken van 30 september t/m 22 oktober van 13.30 uur tot 16.30 uur. Mick is die dagen (m.u.v. 21 oktober) aanwezig om te vertellen over zijn werk. 

Op de volgende dagen geeft hij ook een lezing en een excursie:

  • Zondag 8 oktober 14.00 uur: Lezing Natuurkunst: een andere kijk op zeedieren. Over zijn inspiratiebronnen en de manier waarop hij zijn kunstwerken maakt. Duur: circa 45 minuten.
  • Zondag 15 oktober 14.00 uur: Lezing: Een ontmoeting met zeemonsters en -fabeldieren. In die lezing laat hij je kennismaken met zeemonsters en -fabeldieren en met de zeedieren die misschien als bron hebben gediend voor al die fantasie. Duur: circa 45 minuten.
  • Zaterdag 21 oktober 11.00 uur: Excursie bij Neeltje Jans, Zeeland. Mick laat je zien waar hij zeedieren vindt die dienen voor zijn fotowerk en vertelt over die dieren. Wil je daar meer over weten, stuur hem dan een email: mickotten@nieuwewendingproducties.nl.

Vooraf aanmelden is verplicht. Verdere informatie is te vinden op www.anemoon.org/doe-mee/agenda/strandwerkgroep-waterweg-noord-stenenkeer-excursie-neeltje-jans