Lezing Daniël Laan bij fotoclub FWS Maassluis

Cultuur
Afbeelding
(Foto: Daniël Laan)

Fotograaf Daniël Laan is vrijdag 15 december te gast bij fotoclub FWS Maassluis. Daniël is naast landschaps- en paddenstoelenfotograaf, een digitale kunstenaar die sfeervolle beelden creëert waar hij zelf ook graag naar kijkt. Hij neemt het publiek mee in zijn manier van denken en werken en hoopt daarmee te inspireren om buiten de gebaande paden te gaan denken.

Zijn voorliefde voor science fiction- en fantasy films inspireerde hem om op pad te gaan en dit soort landschappen op te zoeken. Toen hij de kneepjes van het nabewerken onder de knie kreeg, begon het voor hem pas echt. Hierdoor kon hij het beeld maken wat hij van binnen voelde; ‘Laanscapes’ was geboren.

Op het moment dat hij zijn hart ging volgen, werden zijn foto’s en artikelen geplaatst in vele tijdschriften en op websites over de hele wereld. Zijn mystieke, dromerige Laanscapes vind hij niet in de natuur, maar in de diepte van zijn geest. De natuur schept de condities en is een inspiratiebron om zijn schilderachtige fine-art beelden tot stand te laten komen.

Sinds COVID heeft hij het lesgeven in nabewerken weer herontdekt. Ook heeft hij 2 e-boeken uitgegeven: ‘Woodlands’ en ‘Call of the Mountains’. En nu AI griezelig goede beelden kan genereren, heeft dat ook zijn aandacht.

De lezing start om 20.00 uur bij Fotoclub FWS Maassluis in het Ateliergebouw De Wasserij, Zuidvliet 108. De deur is open vanaf 19.30 en er word een kleine bijdrage gevraagd van 5 euro. 

Afbeelding
Afbeelding