The Originals spelen op Furieade

Nieuws
"The Originals spelen op de Furieade alle verzoeknummers." (Foto: "Dennis Ekelschot")

Bandlid Hans Vorstenbosch (gitaar, zang en toetsen) woont al vijftien jaar in Maassluis en reageerde heel enthousiast op het verzoek om op te treden tijdens de Furieade: “Wij treden heel veel op door het hele land, maar we zijn met de band nog nooit in Maassluis geweest. Het maakt het voor mij dan ook wel extra speciaal om voor mijn ‘thuispubliek’ te mogen optreden. Daar kijk ik, maar de rest van de band ook, heel erg naar uit.”

Gloeiend van trots kondigt de organisatie van de Furieade aan dat er tijdens het evenement een wervelend optreden zal zjn van The Originals. Op zaterdag 7 oktober spelen zij op het podium bij Schanseiland en het Food Court alle verzoeknummers van het publiek.

Muzikale alleskunners

The Originals spelen alles op verzoek, direct als het publiek daarom vraagt. Hoe muzikaal moet je zijn om dit te kunnen, om daadwerkelijk alle nummers te spelen, variërend van K3 tot The Rolling Stones? Vrolijk reageert Vorstenbosch: “Een super geweldig team, veel oefenen in combinatie met veel ervaring, dan kom je een heel eind. Maar, je moet uiteraard ook wel muzikaal zijn.” Vorstenbosch begon zijn muziek carrière bij Crazy Pianos en als mede-oprichter van de Coronas was hij acht jaar lang verantwoordelijk voor het succes van die groep. Tussendoor was Vorstenbosch ook nog betrokken bij The Voice of Holland, waar hij samen met zijn vriend Van Velzen diens kandidaten begeleidde.

Met hun onovertroffen interactieve show verovert de band elk publiek, in De Coen & Sander Show op Radio 538 en op plekken als Strandfestival ZAND, 538Live XXL, De Vrienden van Amstel Live, Stöppelhaene en de Nijmeegse Vierdaagsefeesten. Eind van het jaar gaat de band het theater in met de Eindejaars Songference 2017.

Furieade

Het aanstekelijke enthousiasme van Vorstenbosch houdt niet op bij alleen het optreden op de Furieade. Spontaan heeft hij zich als vrijwilliger opgeworpen om mee te helpen in de organisatie van het totale muziekfestijn op zaterdag 7 oktober. “Ik ben van oorsprong geen Maassluizer, maar het werd me al snel duidelijk dat je de Furieade niet kunt overslaan! Dé jaarlijkse grote happening waar je gezellig kunt bijkletsen, want iedereen is er, en kunt genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft,” sluit hij af.