Scouting Karel Doormangroep actief op de Furieade

Nieuws
Afbeelding
(Foto: "Peter Farla")

Speciaal voor de 38e Furieade organiseert de Scouting Karel Doormangroep een hightech speurtocht om de jeugd op een speelse manier te betrekken op en rond onderdelen van het Furieadeparcours. Hoe leuk is het om met een smartphone in je hand op zoek te gaan naar QR codes die overal zijn verstopt. Deze codes moet je met de telefoon scannen en dan krijg je een vraag die je juist moet beantwoorden. Weet je het antwoord niet, of niet helemaal zeker? Dan zal je dus je best moeten doen en het bij iemand moeten navragen. Met deze onwijs leuke speurtocht leer je veel over de Furieade en de historie van Maassluis, terwijl je een gezellige tijd doorbrengt met je familie op de Furieade. Startpunt van deze speurtocht op zaterdag 7 oktober is op het Scoutingplein.

De weg naar het Scoutingplein in de tuin van De Vliet weten veel kinderen intussen te vinden tijdens de Furieade. Al jarenlang organiseert Scouting Karel Doormangroep daar een spetterend speelfestijn voor jong en oud en kan je leren wat de scouting allemaal doen. Lekker genieten van het lekkers dat je zelf mag maken boven het vuur, of stoer vliegensvlug afdalen met de kabelbaan; het kan allemaal. Wil je de Furieade beleven vanaf het water? Ook dat kan met de sleepboot De Ruyter van de scouting in de binnenhaven.

Het thema van deze Furieade is ‘Voor elkaar!’ en dat is alleen te bereiken als je het met elkaar organiseert. De sympathieke en actieve jeugdactiviteiten van Scouting Karel Doormangroep zijn hier een lichtend voorbeeld van.