Druk weekend voor Mahorokan judoka’s

(Foto: )

Afgelopen zondag reisde een kleine delegatie Mahorokan-judoka’s af naar Lommel om daar deel te nemen aan de Flanders Judo Cup in de leeftijdscategorie onder 15 jaar.

Nanco Krijthe wint Flanders Judo Cup

In dit sterk internationaal bezet toernooi met vele nationaliteiten wisten de Mahorokan judoka’s een goed visitekaartje af te geven door 4 medailles te winnen.

Deze dag stond er geen maat op Nanco Krijthe (-55 kg), want hij wist al zijn 6 partijen voortijdig met ippon te beslissen. Ook in de finale had zijn Belgische opponent geen schijn van kans en werd al binnen 1 minuut met sterk judo gevloerd.

Ook Tommy van den Hooven (-66 kg) wist de finale na 5 winstpartijen te bereiken, maar zijn Engelse tegenstander was hierin net iets sterker, maar met een zilveren medaille mag Tommy op een geslaagd toernooi terugkijken.

In de 6 partijen, die Joshua de Lange (-46 kg) op de mat kwam, trof hij steeds weer een tegenstander met een andere nationaliteit. In de halve finale was zijn Duitse opponent net iets handiger, waarna Joshua in de strijd om het brons met een geweldige heupworp een Israëliër op zijn rug deed belanden en het brons voor zich op eiste.

Na 3 goede winstpartijen moest Tobias Bosveld (-50 kg) in de kwartfinale zijn meerdere erkennen in een sterke Belg, maar omdat deze Belg de finale wist te bereiken kon Tobias via de herkansing proberen het brons te behalen. Na eerst weer een Belg te verslaan, was daarna in de strijd om het brons een Mexicaan, die niet was opgewassen tegen het geweld van Tobias en pakte ook Tobias een mooie bronzen medaille.

Uitslagen Klompentoernooi Sint Oedenrode

Bij het sterk bezette internationale toernooi in het Brabantse Sint Oedenrode wisten de volgende judoka’s een podiumplaats te bemachtigen: Zilver voor Dinand Kappers, Twan Rozema, Yannick Bosveld, Brons voor Thomas van der en Britt van Dongen.

Uitslagen Herfsttoernooi Schiedam

De jongste jeugd kwam in actie op de judomatten bij het Nobel herfsttoernooi in Schiedam. Hier werden eerste plaatsen behaald door Deniz Tosun en Ke-Wei van Brussel. Tweede plaatsen voor Yanick Branse, Sem Neerscholten, Joeri Nakken, Amy Awah en David Zabala. Derde plaatsen waren er nog voor Jessey Brienen, Quinty van Berk, Frank Koffeman, Raoel Moerman, Jana Stosic, Thomas Vriesen en Lorenzo Ames.

Brons voor Christina Heck

Bij het International A klasse toernooi in het Franse Wasquehal wist de pas 17- jarige Christina Heck in de senioren klasse -78 kg een bronzen medaille te veroveren.