Lionsclub voor Voedselbank en staarpatienten

Nieuws
Afbeelding
(Foto: )

Ruim 200 gezinnen, huishoudens en alleenstaanden zijn afhankelijk van de Voedselbank. Helaas zijn bedrijven door de huidige economische situatie veel minder bereid aan de Voedselbank producten te schenken als in andere jaren.

Lionsclub Maassluis en nog vele andere Lionsclubs in Nederland schieten de plaatselijke Voedselbanken te hulp door het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De ingeleverde Waardepunten worden bij Douwe Egberts voor pakken koffie verzilverd en gedoneerd aan de plaatselijke Voedselbanken. Voor elke 600 Waardepunten levert Douwe Egberts 1 pak koffie. De club zal er dan voor zorgen dat ze bij Douwe Egberts terechtkomen die op zijn beurt de plaatselijke Voedselbank van pakken koffie zal voorzien.

Naast Douwe Egberts Waardepunten zamelt de Lionsclub ook vreemd en oud geld in voor oogoperaties in derdewereldlanden. Via Lions netwerken zijn de Lions in staat om courant munt- en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat niet meer door nationale banken wordt ingewisseld wordt op veilingen aan verzamelaars verkocht. Elke € 10,- wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd. Dat bedrag gaat naar oogklinieken in derdewereldlanden waar een staaroperatie € 30,- kost. Rijken betalen € 15,- meer. Met de Lions bijdrage van € 15,- heeft de kliniek dan weer € 30,- om een arme blinde gratis te opereren.

Uw Waardepunten en vreemd geld kunt u in de maand december inleveren bij: Bibliotheek Maassluis, Uiverlaan 18; Boekhandel Het Keizerrijk, Noordvliet 27, Primera, Zuidvliet 13 en LC Maassluis, Nachtegaallaan 52, 3145CL Maassluis.