Marco Bakker opent expositie ‘Muzische Liefdes’

Nieuws
"Schilderij door Arien Winkel 'Voor jou\u2026alles'" (Foto: "pr")

Zondag 29 april om 16:00 uur opent operazanger Marco Bakker de expositie ‘Muzische Liefdes’ met schilderijen van Ariën Winkel in Gallery RitsArt aan de Veerstraat in Maassluis.

Voor Ariën stonden zijn twee grote liefdes altijd al vast: klassieke muziek en kunst. Na de oorlog opgroeiend deels in Haarlem en deels in Laren, kwam Ariën Winkel terecht in een kunstenaarsnest in Haarlem. Hij heeft levendige herinneringen aan Lucebert, Karel Appel en Corneille. Hij kende ze persoonlijk en was kind aan huis bij deze grootheden uit de kunst. De kunstenaars en hun muzes fascineerden hem als klein jongetje en vanaf zijn 9e jaar schilderde hij dan ook al op linnen.

Ook de klassieke muziek, met name opera’s zijn er bij hem met de paplepel ‘ingeslopen’: zijn vader was namelijk groot liefhebber van opera. Hij hoorde en zag deze muziekstukken dan ook dagelijks. Ariën wilde of naar het conservatorium of naar de kunstacademie, het werd de laatste. Tegenwoordig woont hij in Enkhuizen, maar is zo vaak als mogelijk in Maassluis.

Deze expositie lijkt onbewust een ode aan zijn vader. De muziek van La Traviata, Aida en Tosca zat in zijn hoofd. Het moest er uit, op het doek. 11 bedrijven zijn het geworden. Samen 11 bepalende scene’s uit de drie verschillende opera’s. Allen met bezongen geluk en drama van de liefde. Want dat is wat componisten en kunstenaars gemeen hebben: muzes, inspirerende, onmogelijke, onbereikbare liefdes…

De expositie is te zien van 29 april tot en met 10 juni in Gallery RitsArt. U bent van harte welkom.