Kids Olympics groots afgesloten

Nieuws
"De Kids Olympics werd feestelijk afgesloten." (Foto: "Peter Farla \/ Gemeente Maassluis")

Zondag 26 augustus stond het zomerprogramma Kids Olympics in het teken van de afsluiting. De afsluiting werd groots uitgepakt, want alle thema’s van het zomerprogramma keerde terug! Loco-burgemeester, Corine Bronsveld, genoot met volle tuigen van alle activiteiten en de sfeer die er hing.

Na maandenlange voorbereiding blijkt Kids Olympics 2018 een groot succes te zijn geweest. Iedere week stond een andere sport centraal. Van kickfun tot balsporten, van atletiek tot badmintonnen en nog meer. Voor de educatieve activiteiten werden kinderen gestimuleerd om bijvoorbeeld bezig te zijn met natuuractiviteiten zoals moestuintjes planten of bloemen planten. Er werd aandacht besteed aan het opruimen van zwerfafval tot het maken van je eigen unicorn of vogelhuisje. Het schminken, henna en sieraden maken waren superpopulaire workshops met lange wachtrijen. Kinderen konden ook kennis maken met verschillende muziekinstrumenten en er ook zelf mee spelen. Ook de bootcamp activiteiten van Motivated People en zumba workshop van Susanne van Dalum waren populair. Alle opblaasattributen en de schoolbus van Welzijn E25 waren zeer goed in trek bij de kinderen.

Prachtwijk

Tijdens de afsluiting werd er een megaprijzenfestijn gehouden met meer dan 100 prijzen. Elke week was er een leuke winactie met mooie prijzen, mede geleverd door de voedselbank en speelgoedbank Maassluis. Om de Kids Olympics feestelijk af te sluiten was er een buurtfeest met een barbecue. Vrijwilligers van moskee Ibrahim zorgen voor broodjes. De broodjes werden beschikbaar gesteld door bakkerij Cennet. Supermarkt F & M heeft het vlees, tomaten en broodjes beschikbaar gesteld.

Zonder de inzet van de vrijwilligers, sponsoren en partners zou het niet gelukt zijn, Khalid Fares en Abdel Kechouh willen alle vrijwilligers en partners hartelijk bedanken voor de bijdrage die is geleverd. ‘’Wij hadden als doel om te laten zien dat de Burgemeesterswijk helemaal geen probleemwijk is maar juist een prachtwijk. Middels Kids Olympics wouden we de bezoekers, buurtbewoners en partners met elkaar laten samenwerken en verbinden. Dat doel hebben wij behaald en daar zijn wij apentrots op! De sociale cohesie in de Burgemeesterswijk is aanzienlijk verbeterd! Gemeente Maassluis mag trots zijn op dit initiatief en dit initiatief steunen! Hoe wij nu verder gaan is afhankelijk van de evaluatie”, aldus Khalid Fares en Abdel Kechouh.