Succesvolle Taxatiedag in Museum Maassluis

Nieuws
"Dhr. Bonsaksen kreeg vele voorwerpen om te taxeren." (Foto: "Museum Maassluis")

Op donderdag 4 oktober werden tussen 10.30 en 15.30 uur kunstvoorwerpen getaxeerd in het Museum Maassluis, Zuiddijk 16 Maassluis. Er kwamen 60 bezoekers om hun sieraden, zilveren bestek, aardewerk en porselein, schilderijen en antieke voorwerpen te laten beoordelen door de heer Arne Bonsaksen van het Vendu Notarishuis uit Rotterdam. De kwaliteit van de aangeboden voorwerpen was wisselend: ‘charmant, Blokkerkwaliteit, een schilderij gemaakt door een goede amateur’, maar ook ‘dit is bijzonder!’.

Bijzonder waren een 15de -eeuwse bronzen kandelaar en een aquarel van de Laurenskerk geschilderd door Willem de Haas Hemken. Opmerkelijk was dat er zowel in de ochtend als in de middag een schilderij van de kerk van Kethel ter taxatie werd aangeboden. Veel deelnemers gingen met een glimlach de deur uit; anderen vroegen zich af: zal ik dit stuk nu wel of niet laten veilen? Een aantal voorwerpen werden aan de taxateur overgedragen en komen in november op de veiling van het Vendu Notarishuis aan de Kipstraat 54 te Rotterdam.

Het was weer een succesvolle en een gezellige dag in Museum Maassluis, waar nog t/m 27 oktober 2018 de Tentoonstelling ‘Beweging\\Verandering’ van de Kunst en Cultuur Academie te bewonderen is en vanaf 10 november de overzichtstentoonstelling van de Maassluise kunstenaar Geertrui van Craats.